Mgr. Dalibor Mlejnský

  • JM-ND
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2015 7:39:05

Transparentnost zmizela

Transparentnost zmizela

Jako důkaz transparentnosti svého působení v čele městské části Praha 11 zavedlo nové vedení radnice Prahy 11 zbrusu nový pravidelný bod jednání zastupitelstva s názvem Činnost Rady MČ Praha 11.

Jednotliví radní měli veřejnosti skládat pravidelné účty ze své práce. Nejprve upřesnili kroky, které udělali, pak představili výhled do budoucna. Nepochybně chvályhodné. Jenže ušlechtilé předsevzetí mělo velmi jepičí život. Už po pěti měsících od nástupu do funkce čekala veřejnosti i opozice na pravidelné účtování marně. Proč? Podle starosty Jiřího Štylera se bude bod zařazovat jednou za čtvrt roku.

Nechci se pouštět do spekulací, zda ze čtvrtletní periody nebude půlroční, později roční a nakonec ušlechtilé předsevzetí vyšumí do ztracena. Spíš by mě zajímalo, zda se na Jižním Městě v praxi neukazuje platnost přísloví, že nové koště dobře mete. A po téměř půl roce už je asi trochu unavené. Nebo nám již nyní nemají naši politici co říct? Necítí potřebu referovat veřejnosti o své práci? Nebo není, co by představovali, protože nekoncepčnost jejich vládnutí se špatně zastírá? Možná, že už je jim také trochu trapné pořád opakovat, co zastavili, přerušili a co se nebude dělat, místo toho, aby ukázali, co udělali. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama