ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2015 10:43:55

Putovní výstava „Památky s příběhem“ začne v červnu v Kutné Hoře

Putovní výstava „Památky s příběhem“ začne v červnu v Kutné Hoře

„Památky s příběhem“ – tuto unikátní výstavu o památkové péči pořádá Středočeský kraj ve spolupráci s Národním památkovým ústavem.

 

Putovní výstava napříč krajem začne v druhé polovině června v Kutné Hoře.

„Na 16 výstavních panelech se prezentují vybrané památky, které byly obnoveny za finanční podpory Středočeského kraje. Výstava ukazuje, jak se kraj snaží starat o památky v souladu s krajskou koncepcí památkové péče,“ řekl radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek (KSČM). Vybrané objekty byly rekonstruovány s pomocí investičních prostředků Středočeského kraje, evropských fondů a s pomocí dotačních titulů Středočeského kraje.

K vidění je příběh pivovaru v Lobči, zámku v Křinci, kláštera v Hájku v Červeném Újezdu, vodního mlýnu v Malých Kyšicích, morového sloupu v Chlumíně, kostela sv. Klimenta v areálu hradiště Levý Hradec v Roztokách, památníku padlým vojákům v 1. a 2. světové válce v Pečicích či stodoly z Durdic ve skanzenu v Kouřimi, fary v Dolní Krupé. Nechybí ani velké projekty kraje – oprava zámku v Roztokách u Prahy nebo Jezuitské koleje v Kutné Hoře.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama