Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2015 16:28:00

Jak čerpat dotace a nedostat se do střetu se zákonem?

Jak čerpat dotace a nedostat se do střetu se zákonem?

Poslankyně Parlamentu ČR Martina Berdychová ve spolupráci s Ministerstvem financí uspořádala pro odbornou veřejnost, zejména starosty obcí a měst, konferenci na téma "Návrh zákona o vnitřním řízení a kontrole ve veřejné správě“.

„Rozhodující motivací k této konferenci byla řada negativních zkušeností starostů s čerpáním dotací způsobená nejasností pravidel a duplicitou auditů," uvádí poslankyně Martina Berdychová.

Dodává: „Tlak na starosty zejména malých obcí, kteří se osaměle orientují ve spleti legislavity, paradoxně vede k tomu, že si netroufají jít do evropských, ale i národních projektů, což určitě není v zájmu ČR. Systém kontrol, kdy sankce jsou udělovány za nepodstatná opomenutí, obce odrazuje. Po celý rok jsem sbírala jejich podněty a poskytla je kolegům z ministerstva financí. Věřím, že tato konference přispěje ke zlepšení vnitřního kontrolního prostředí veřejné správy, přinese dobré zkušenosti ze zahraničí a současně objasní legislativní změnu v podobě návrhu zákona o vnitřním řízení a kontrole.“ 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama