ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2015 15:10:07

Poděbrady oslavily 70. výročí konce II. světové války na Den Země

Poděbrady oslavily 70. výročí konce II. světové války na Den Země

Poděbrady si připomněly 70. výročí konce II. světové války a její oběti při příležitosti oslav mezinárodního Dne Země.

Pietního aktu a zasazení stromu míru se ve středu 22. dubna 2015 zúčastnil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD) a radní pro oblast sociálních věcí Emilie Tříšková (ČSSD). „Vážíme si toho, že naše země již sedm desetiletí nepoznala válečný konflikt a je nanejvýš symbolické, že si to připomínáme právě na Den Země, které přeji, aby boje v nejrůznějších jejích koutech ustaly a už se neopakovaly,“ řekl hejtman Miloš Petera.

Představitelé města, kraje a všech poděbradský škol se zúčastnili položení věnců u pomníku obětí II. světové války na prvním zámeckém nádvoří a byli svědky slavnostního zasazení stromu míru v zámeckém rozáriu. „Máme mimořádné štěstí, že můžeme oslavit už 70 let života v míru. Musíme sobě, ale hlavně našim dětem stále připomínat, že to není samozřejmost a že za naši svobodu a budoucnost položili mnozí lidé život,“ řekla radní Emilie Třísková.

Oslavy konce II. světové války jsou v Poděbradech více než tradicí, vždyť z válečné fronty, z koncentračních táborů a věznic se nevrátilo bezmála 300 obyvatel Poděbrad. Z města byla do vyhlazovacích táborů deportována celá tehdejší židovská obec. A například také jeden z nejvýznamnějších poděbradských starostů Josef Caňkář byl už 1. září 1939 zatčen gestapem a celou válku byl v koncentračním táboře Sachsenhausen. Ten byl právě 22. dubna, kdy se dnes už po pětačtyřicáté slaví Den Země, osvobozen.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama