MUDr. Jan Hýsek

EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • DOMA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2015 2:15:55

Proč vláda potřebuje více peněz a komu je chce vzít

Proč vláda potřebuje více peněz a komu je chce vzít

Kdo další je na řadě?

Levicová vláda tvořená ANO, ČSSD a KDU-ČSL potřebuje další peníze na finančně náročné volební sliby a dárky a snaží se je brát kde jenom to lze a komu jenom to lze. Rozhodla se tedy k většímu zdanění hazardu. Dalším krokem by mohlo být třeba zavedení sektorové daně či zvýšení firemní daně, což jsou skvělé kroky, pokud chcete pěkně přidusit ekonomiku a nakonec mít k dispozici ještě méně peněz než dříve. 

Přesto jsem rád, že místopředseda ANO Faltýnek alespoň otevřeně řekl, že zde jde výhradně o to vybrat více peněz (a o nic jiného). „Dohodli jsme se, že pustíme do druhého čtení pozměňovací návrh pana kolegy Volného, který by měl řešit od 1. ledna 2016 zvýšení daní za hazard z 20 na 25 procent a zvýšení plateb za hrací automaty, což by mělo přinést do státního rozpočtu částku odhadem kolem dvou miliard korun,“ informoval po včerejším jednání koaliční rady místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek.  

Je dobré nazývat věci pravými jmény. Dokonce i v politice.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama