ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2015 12:08:29

Středočeský kraj poskytne třem centrům ekologické výchovy mimořádnou dotaci

Středočeský kraj poskytne třem centrům ekologické výchovy mimořádnou dotaci

Středočeský kraj pošle třem organizacím, které se věnují ochraně přírody, mimořádné dotace v celkové výši téměř čtyři miliony korun.

Dotace jsou určeny záchranných stanicím pro zraněné živočichy v Huslíku u Poděbrad a ve Svatém Janu na Příbramsku a pro Naučné středisko ekologické výchovy Kladno-Čabárna. Poskytnutí dotací, které půjdou z loňského přebytku krajského rozpočtu, schválilo 27. dubna 2015 Zastupitelstvo Středočeského kraje.

Na rekonstrukci stanice pro handicapované živočichy v Huslíku, jež funguje při Českém svazu ochránců přírody Polabí, přispěje Středočeský kraj částkou 1,75 milionu korun. Stanice se nachází v obci Pátek u Poděbrad, kde má vybavenou ordinaci, karanténní místnost, přípravnu a sklad krmení a venkovní voliéry pro zraněná zvířata.

Na úpravy a provoz stanice pro zraněné živočichy v Hrachově – Svatém Janu poskytne kraj dotaci ve výši 1,4 milionu korun. Kromě voliér stanice provozuje i výstavní prostory a řemeslné dílny v rámci Krajského centra ekologické výchovy.

Naučné středisko ekologické výchovy Kladno-Čabárna získalo dotaci ve výši 806 tisíc korun na postupné nahrazení zastaralých a nevyhovujících chovatelských zařízení. Kromě pořízení a instalace staveb pro chovatelské účely budou dořešeny návštěvnické prvky, které budou usnadňovat pohyb v blízkosti zvířat a zajišťovat pohodlí a bezpečnost jak návštěvníků, tak chovaných zvířat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama