ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2015 14:42:18

Prezident Miloš Zeman zahájil třídenní návštěvu středních Čech, v úvodu besedova

Prezident Miloš Zeman zahájil třídenní návštěvu středních Čech, v úvodu besedova

Třídenní návštěvu Středočeského kraje zahájil v úterý 28. dubna 2015 prezident České republiky Miloš Zeman s chotí Ivanou.

Před budovou středočeského krajského úřadu ve Zborovské ulici v Praze na Smíchově prezidentský pár krátce po desáté hodině přivítali hejtman Středočeského kraje Miloš Petera s manželkou Evou.

V úvodu své druhé návštěvy ve středních Čechách se prezident Miloš Zeman v sídle kraje nejprve krátce setkal s hejtmanem Milošem Peterou (ČSSD). Poté v jednacím sále zastupitelstva besedoval se členy zastupitelstva kraje a nově zvolenými starosty středočeských měst a obcí.

„Vážím si toho, že ve Středočeském kraji, na rozdíl od většiny ostatních regionů, přibývají obyvatelé. Chválím vedení kraje za to, že jako jediní proplácíte školní jízdné. Oceňuji vás také za podporu učňovského školství, zejména technických oborů. A v neposlední řadě vás také chválím, že usilujete o koupi zámku v Přerově a že stavíte dva nové domovy důchodců – v Rakovníku a v Uhlířských Janovicích,” řekl prezident Miloš Zeman v úvodním projevu  před  krajskými zastupiteli a starosty.   

Účastníci setkání s prezidentem se v diskuzi ptali například na jeho názor na transatlantické partnerství, na přijetí eura Českou republikou či na jeho názor na výstavbu rychlodráhy Praha – Kladno. „Osobně se domnívám, že dvacet miliard korun, kolik by měla rychlodráha na Kladno stát, by se mělo raději investovat na co nejrychlejší dokončení Pražského silničního okruhu,“ odpověděl prezident. 

Na závěr setkání s krajskými zastupiteli a středočeskými starosty se prezident Miloš Zeman podepsal do Pamětní knihy Středočeského kraje.  Poté hejtman Miloš Petera daroval prezidentovi šachy s figurkami v dobových uniformách z bitvy u Kolína, neboť právě v Kolíně se prezident Zeman narodil. Hejtman od prezidenta  dostal čajový servis.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama