ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2015 15:36:20

Prezident přislíbil Středočechům pomoc v jejich úsilí přilákat do průmyslové zón

Prezident přislíbil Středočechům pomoc v jejich úsilí přilákat do průmyslové zón

Druhý den své návštěvy ve Středočeském kraji zahájil prezident České republiky Miloš Zeman, kterého na cestě doprovází středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD), v Milovicích na Nymbursku.

Před budovou městského úřadu prezidenta a hejtmana přivítal starosta Milovic Milan Pour (ANO 2011). V Milovicích se prezident nejprve setkal se zastupiteli města. „Chceme panu prezidentovi ukázat nejmladší a zároveň nejdynamičtěji se rozvíjející město ve středních Čechách. Proto jsme ho pozvali právě do Milovic. Zároveň chceme prezidenta Zemana seznámit s problémy, které trápí zdejší obyvatele a které by nám mohl pomoci řešit,” řekl hejtman Miloš Petera.

Cílem Středočeského kraje je podle hejtmana vyhlášení národní průmyslové zóny v lokalitě Boží dar. „Jednáme o této možnosti s ministerstvem průmyslu a obchodu. Pokud by se nám povedlo zónu u Milovic vyhlásit, stát by převzal zodpovědnost za vybudování sítí v této lokalitě,” vysvětlil hejtman a dodal, že kraj zároveň jedná s potenciálními investory. „Hodně si slibujeme například od spolupráce s čínskou provincií Sečuán. Milovice mají velmi dobré napojení na rychlostní silnici R 10. K výraznému zlepšení dopravní obslužnosti Milovicka by pomohlo vybudování takzvané Všejanské železniční spojky, která bohužel již několik desítek let zůstává pouze předmětem celé řady studií,” doplnil hejtman Miloš Petera.

Podle prezidenta Miloše Zemana je nejdůležitější nejprve přilákat investory a pak teprve začít prosazovat výstavbu Všejanské spojky. „I když mám omezené pravomoci, chci středním Čechám s projektem průmyslové zóny Boží dar pomoci. Při jednáních s příštími potenciálními investory je na Milovice upozorním,” řekl Miloš Zeman.

Po setkání se zastupiteli Milovic se prezident doprovázený středočeským hejtmanem a milovickým starostou vydal na setkání s občany města, které se uskutečnilo v krytém atriu radnice v přízemí budovy.

Na závěr návštěvy se prezident republiky podepsal do pamětní knihy města a dekoroval jeho prapor pamětní stuhou prezidenta republiky. Starosta Milovic Milan Pour předal prezidentovi dar města. Z Milovic se prezident a jeho doprovod vydali do Dobrovice, kde se uskutečnila návštěva cukrovaru a zdejšího muzea.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama