ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2015 16:23:54

Prezident Miloš Zeman si prohlédl dobrovický cukrovar i leteckou základnu v

Prezident Miloš Zeman si prohlédl dobrovický cukrovar i leteckou základnu v

Z Milovic se prezident Miloš Zeman a hejtman Miloš Petera (ČSSD) s doprovodem vydali na exkurzi po dobrovickém cukrovaru.

Po areálu cukrovaru je provezl nízkopodlažní autobus a s provozem firmy je seznámil předseda představentstva Tereos TTD, a.s. Oldřich Reinbergr.   

„Pozvali jsme pana prezidenta na prohlídku jedné z úspěšných středočeských firem. Ve středních Čechách jimi nejsou jen automobilky Škoda Auto, a.s., nebo TPCA Kolín, ale dalších prosperujících podniků je v regionu celá řada. Rádi se těmito úspěšnými firmami pochlubíme,“ řekl hejtman Miloš Petera.

Následovala beseda se zaměstnanci cukrovaru a obyvateli Dobrovice. Prezidenta a hejtmana přivítal starosta města Tomáš Sedláček (ČSSD) a diskuse s občany byla tentokrát mimořádně pestrá a živá. Prezident několikrát sklidil potlesk. Lidé se ptali na jeho názor na obchodní řetězce i na obnovitelné zdroje energie.

Od zaměstnanců dobrovického cukrovaru dostal prezident velkou homoli cukru, cukrovarnické výrobky v dárkovém balení a láhev slivovice.

Druhý den návštěvy ve středních Čechách zakončil prezident Miloš Zeman prohlídkou 21. základny taktického letectva v Chotusicích u Čáslavi. Prezidenta republiky přivítal velitel základny plukovník generálního štábu Petr Hromek. Prezident společně s velitelem základy přešel kolem nastoupené jednotky vojáků, poklonil se vlajce České republiky a pozdravil vojáky.  

Poté si v doprovodu velitele základny a náčelníka Vojenské kanceláře prezidenta republiky Rostislava Pilce prohlédl kokpit letounu JAS 39 GRIPEN a seznámil se s výstrojí a vybavením pilotů. V klubu 211. taktické letky prezident a hejtman debatovali s velením základny a s piloty. „Na návštěvě u vás jsem poprvé. Nadzvukové letectvo má v naší armádě nezastupitelnou roli. Vážím si toho, že v rámci sil NATO patříte k těm nejlepším,“ řekl v debatě prezident Miloš Zeman. 

Od pilotů dostal prezident fotografii se stroji JAS 39 GRIPEN, L 159 ALCA a L 139 ALBATROS, na které jsou kromě letadel i vojáci sestavení do nápisu Čáslav. 

Prezident se poté podepsal do pamětní knihy základny a během odchodu z místnosti dekoroval bojovou zástavu základny prezidentskou stuhou. Během odjezdu prezidentské kolony na počest návštěvy prezidenta republiky odstartovaly dvě stíhačky JAS 39 GRIPEN.

Na závěr druhého dne své návštěvy ve Středočeském kraji povečeřel prezident Miloš Zeman s hejtmanem kraje Milošem Peterou v loveckém salonku Chateau Kotěra v Ratboři na Kolínsku.

„Druhý den návštěvy prezidenta Miloše Zemana v našem kraji se velmi vydařil a i pan prezident byl dnes moc spokojen. Vážím si toho, že nám slíbil podporu v našem úsilí zřídit v Milovicích národní průmyslovou zónu v lokalitě Boží dar a že nám pomůže pro ni sehnat významného investora. Jsem rád, že jsme mohli panu prezidentovi ukázat prosperující středočeskou firmu – cukrovar v Dobrovici, který nejenže je velmi úspěšný hospodářsky, ale také pečuje o zvelebování okolí svého sídla a přispívá k šíření dobrého jména Středočeského kraje. Vrcholem programu byla návštěva elitního útvaru naší armády – základny taktického letectva v Čáslavi. Prezident jako vrchní velitel nejen vzdušných sil, ale celé Armády ČR, měl o návštěvu čáslavského letiště zájem,“ zhodnotil druhý den prezidentské návštěvy ve středních Čechách hejtman Miloš Petera.  

Separátní program manželky prezidenta Ivany Zemanové se ve středu nesl v duchu lázeňské atmosféry. Návštěvu lázní Poděbrady, při níž ji doprovázela středočeská radní a senátorka Emilie Třísková (ČSSD), začala prohlídkou vily významného poděbradského geodeta a geometra Vojtěcha Obereignera, která byla postavena v roce 1897. První dáma se také prošla po vyhlášené poděbradské lázeňské kolonádě. „Je mi ctí ukázat paní Zemanové jedno z nejhezčích měst našeho regionu. Je vhodné k odpočinku, procházkám i k dlouhodobějšímu pobytu pro zlepšení zdravotního stavu. A nejsou to jen příroda a léčivé účinky zdejší minerální vody. Také architektura přitáhne oko nejednoho ze zdejších návštěvníků,“ řekla středočeská radní a senátorka Emilie Třísková (ČSSD). Ivaně Zemanové také popřála k narozeninám a jako dárek ji předala tři knihy o Poděradech.

Dvoudenní program manželky prezidenta byl zakončen prohlídkou Hospice Dobrého pastýře v Čerčanech. Ředitel zařízení Jiří Krejčí Ivaně Zemanové ukázal Centrum denních služeb a zavedl ji i za klienty hospice, které první dáma pozdravila. „Ráda bych tímto poděkovala vedení Středočeského kraje i jeho zaměstnancům, že mi připravili tak zajímavý a rozmanitý program. Ráda se do středních Čech vrátím, ať už oficiálně či na soukromý výlet,“ řekla manželka českého prezidenta Ivana Zemanová. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama