ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2015 8:10:27

Manželka prezidenta Ivana Zemanová na návštěvě Středočeského kraje

 Manželka prezidenta Ivana Zemanová na návštěvě Středočeského kraje

Středočeský kraj v uplynulých třech dnech navštívil prezidentský pár. Po úvodním společném přivítání na Krajském úřadu se jejich cesty rozdělily.

Prezidenta Miloše Zemana doprovázel při jeho krajském programu středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD). Společnost první dámě Ivaně Zemanové pak dělala manžela hejtmana Eva Peterová a dcera hejtmana Veronika. „Bylo mi ctí první dámu doprovázet. Chtěli jsme jí ukázat nejen to, jak je náš kraj krásný, ale i rozmanitý. Zároveň jsme navštívili místa, kde její podporu a návštěvu lidé velmi ocenili,“ sdělila manželka středočeského hejtmana Eva Peterová.

Ivanu Zemanovou čekal dvoudenní nabitý program. Zavítala do Rehabilitačního ústavu Kladruby, kde ji přivítal ředitel Josef Hendrych i pacienti, kterým první dáma popřála mnoho trpělivosti a úspěchů při rehabilitaci. Terapeuti pak prezidentskou a krajskou delegaci seznámili s přístroji, které pomáhají pacientům k návratu do pohyblivého života. 

Následovala návštěva Záchranné stanice Českého svazu ochránců přírody Vlašim. Jedná se o detašované pracoviště s operačními sály a přechodným ubytováním pro zvířata. Ředitel stanice Stanislav Němec Ivanu Zemanovou a Evu Peterou provedl po záchranné stanici. Obě dámy si prohlédly mláďata lišky, zajíce a dokonce krmily i mládě puštíka.

Separátní program manželky prezidenta Ivany Zemanové se ve středu nesl v duchu lázeňské atmosféry. Návštěvu lázní Poděbrady, při níž ji doprovázela středočeská radní a senátorka Emilie Třísková (ČSSD), začala prohlídkou vily významného poděbradského geodeta a geometra Vojtěcha Obereignera, která byla postavena v roce 1897. První dáma se také prošla po vyhlášené poděbradské lázeňské kolonádě.

„Je mi ctí ukázat paní Zemanové jedno z nejhezčích měst našeho regionu. Je vhodné k odpočinku, procházkám i k dlouhodobějšímu pobytu pro zlepšení zdravotního stavu. A nejsou to jen příroda a léčivé účinky zdejší minerální vody. Také architektura přitáhne oko nejednoho ze zdejších návštěvníků,“ řekla středočeská radní a senátorka Emilie Třísková. Ivaně Zemanové také popřála k narozeninám a jako dárek ji předala tři knihy o Poděradech.

Dvoudenní program manželky prezidenta byl zakončen prohlídkou Hospice Dobrého pastýře v Čerčanech. Ředitel zařízení Jiří Krejčí Ivaně Zemanové ukázal Centrum denních služeb a zavedl ji i za klienty hospice, které první dáma pozdravila. „Ráda bych tímto poděkovala vedení Středočeského kraje i jeho zaměstnancům, že mi připravili tak zajímavý a rozmanitý program. Ráda se do středních Čech vrátím, ať už oficiálně či na soukromý výlet,“ řekla manželka českého prezidenta Ivana Zemanová. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama