ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2015 8:15:29

Prezident se na závěr návštěvy ve středních Čechách svezl po Labi

Prezident se na závěr návštěvy ve středních Čechách svezl po Labi

Třetí den návštěvy Středočeského kraje zahájil prezident Miloš Zeman v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi. Prezidenta v jednom z nejstarších středočeských měst přivítal starosta Vlastimil Picek.

V zasedací místnosti radnice se prezident doprovázen hejtmanem Milošem Peterou setkal s představiteli města, jednal o dopravních problémech a revitalizaci poutního místa „Stará Boleslav – kolébka české státnosti“. „Zabývali jsme se složitou dopravní situací v okolí Prahy. Brandýští zastupitelé poukazovali zejména na přetížené silnice, které se nestíhají opravovat, natož stavět nové,“ informoval o průběhu setkání na brandýské radnici středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD). Z radnice se prezident vydal na Masarykovo náměstí, kde už na něj čekali občané. O mítink s prezidentem Zemanem byl velký zájem. Na náměstí si názory prezidenta a jeho odpovědi na dotazy přišlo poslechnout odhadem šest stovek občanů. V závěru mítinku se prezident republiky podepsal do pamětní knihy města a dekoroval prapor města pamětní stuhou prezidenta republiky. Z náměstí se prezident s doprovodem vydal k řece Labi, kde nastoupil na výletní loď Král Jiří. Před lodí prezidenta přivítali kapitán lodi Jan Šubert a provozní plavební společnosti Zdeněk Havlas. Během plavby na horní vyhlídkové palubě prezident diskutoval s odborníky z oblasti vodohospodářství a výstavby. „Informoval jsem pana prezidenta o našem úsilí vybudovat na Labi nová přístaviště, a zvýšit tak přitažlivost naší největší řeky pro turisty, vodáky a všechny, kdo mají rádi vodu. Domnívám se, že Labe a Vltava mají obrovský rozvojový potenciál. Mohou se stát vyhledávaným cílem všech lidí, kteří chtějí prožít aktivně chvíle volna v krásném prostředí. Do dvou let chceme na středočeském úseku Labe postavit síť nových přístavišť,” řekl hejtman Miloš Petera. Závěrečným místem návštěvy prezidenta po středních Čechách se stal zámek v Brandýse nad Labem. Nejprve se zde prezident zúčastnil soukromého oběda s hejtmanem kraje, poté poskytl rozhovory Deníku, Českému rozhlasu a Parlamentním listům. Na úplný závěr se v divadelním sále brandýského zámku konala tisková konference prezidenta republiky a hejtmana kraje k ukončení návštěvy Středočeského kraje. „Návštěva Středočeského kraje se velmi povedla, prožil jsem ve středních Čechách krásné tři dny. Děkuji všem, kdo se na přípravě a průběhu akce podíleli,” zhodnotil na závěr svoji druhou návštěvu ve Středočeském kraji prezident Miloš Zeman. Z Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi odjel prezident Miloš Zeman na zámek Lány.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama