Jan Sedláček

Místopředseda Národní demokracie
  • ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2015 14:05:25

Prý jsem placený z Kremlu. Kdy už konečně dostanu ty hromady rublů?

Prý jsem placený z Kremlu. Kdy už konečně dostanu ty hromady rublů?

V reakcích na své názory se neustále dozvídám, že jsem určitě placen z Ruska. Bohužel musím konstatovat, že já – na rozdíl od mých ideových protivníků – odnikud ze zahraničí peníze nedostávám…

Úvodem bych chtěl podotknout, že se – ač je mi neustále podsouván opak – nepovažuji za rusofila. Nebo aspoň ne v tom smyslu, že bych chtěl dostat naši zemi pod ruskou nadvládu, jak se o mně tvrdí. Pouze reaguji na primitivní protiruskou propagandu, kterou zde začali šířit mezinárodní kmotři poté, co se jim Rusko vzepřelo. Rozhodně to však neznamená, že bych chtěl vyměnit Brusel a Washington za Moskvu – už proto, že by se tu prakticky nic nezměnilo a současné problémy by nezmizely.

Přesto se z různých diskuzí neustále dozvídám, že musím být placen z Kremlu. Což o to, nebylo by tak špatné mít nějaký další příjem. Někdy si říkám, že pokud by diskutéři měli pravdu, mohl bych udělat radost panům Sobotkovi a Babišovi a skončit s parazitováním (pardon, podnikáním). Proudy rublů by mi bohatě zaplatily studium i běžné životní výdaje. Dost možná by mi zbyly peníze i na novou střechu na naší chalupě, protože ta stará už je zralá na výměnu.

Je to skutečně lákavá představa a já ve skrytu duše doufám, že se uskuteční. Každý den se nedočkavě dívám na svůj účet, jestli už tam ty peníze nedorazily. Bohužel, zatím se tam neobjevil ani rubl. Lámu si hlavu, čím to asi bude. Vždyť podle některých diskutérů bych měl být přinejmenším rublový milionář. Nezbývá mi než se utěšovat tím, že mi Putin ty peníze asi posílá složenkou přes Českou poštu a někde se to zaseklo.

A nebo to také může být tím, že když má někdo názor odlišný od mainstreamu, nemusí být nutně placen ze zahraničí. Je to zásadní skutečnost, kterou chápe každý demokrat – a proto je příznačné, že soudruzi z pražské kavárny a jejich ideoví příznivci z internetových diskuzí ji pochopit nechtějí a místo racionální argumentace se snižují k nepodloženým obviněním, že jsme placeni ze zahraničí. Navíc tito lidé trpí selektivní slepotou, která jim znemožňuje vidět, že některé organizace ze zahraničí skutečně placené jsou. Akorát nikoliv z Kremlu, nýbrž z druhé strany.

Například takový think-tank Evropské hodnoty. To je ten spolek, který tu pod taktovkou krajně levicového extremisty Jakuba Jandy šíří eurounijní propagandu a snaží se nás všemožně (byť ne zcela úspěšně) přesvědčit, jak je EU prospěšná. Zaměřil jsem se na to, odkud je tento spolek financován. Výsledek mě nijak výrazně nepřekvapil. Posuďte sami:

Zastoupení Evropské komise v Praze – 48,03 %

Informační kancelář Evropského parlamentu v ČR – 16,77 %

Evropský parlament – GR Komunikace – 14,41 %

Konrad Adenauer Stiftung – 7,74 %

Mládež v akci (Evropská komise) – 5,40 %

Open Society Fund – 3,35 %

Nizozemské velvyslanectví v ČR – 2,53 %

Britské velvyslanectví v ČR – 1,25 %

Global Europe (portál EU Bulletin) – 0,31 %

Dary a členské příspěvky – 0,22 %

(Zdroj: Evropské hodnoty – výroční zpráva 2013)

Sečteno a podtrženo, z toho zhruba milionu korun, se kterým ten spolek hospodařil, pochází více než čtyři pětiny z Bruselu. Peníze z našich daní (i z daní občanů dalších států EU), které nám Brusel bere ze státního rozpočtu, končí v tomto spolku extremistů a jsou využívány k vymývání mozků. Asi nemusím zdůrazňovat, že propaganda financovaná z peněz daňových poplatníků ani placení různých spolků ze zahraničí do demokratického systému nepatří. A mám pádné důvody se domnívat, že to není ani zdaleka jediný takový případ.

Těm, kdo mě osočují z toho, že jsem placen ze zahraničí, bych proto doporučil, aby si zametli před vlastním prahem. Propagandisté tu totiž nejsou financování z východu, nýbrž ze západu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama