Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2015 14:28:38

Neodhodit ideály, za které naši předkové bojovali

Neodhodit ideály, za které naši předkové bojovali

70. výročí osvobození je především příležitostí poděkovat těm, kteří byli za svobodu naší země a porážku nacismu připraveni bojovat a položit život.

Naše generace, které nebyly takové zkoušce vystaveny, musí v těchto dnech s úctou a vděčností myslet na všechny bojovníky a oběti druhé světové války, na jejich utrpení, statečnost a odhodlání postavit se zlu. Naše poděkování ale neprojevíme jen připomínkou a kladením věnců. Mnohem důležitější je neodhodit ideály, za které naši předkové bojovali, být znovu připraveni bránit naši svobodu a demokracii. Je to o to aktuálnější, že spolu s celou demokratickou Evropou jsme znovu ohroženi. Víra ve svobodu a odhodlání čelit nebezpečí a postavit se zlu nechť je pro nás v těchto dnech nejen důvodem k obdivu, ale i aktuálním příkladem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout