Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2015 12:53:00

Neexistuje důvod pro nepřátelství s Ruskem. Má suroviny, které potřebujeme

Neexistuje důvod pro nepřátelství s Ruskem. Má suroviny, které potřebujeme

Souhlasím s cestou prezidenta do Moskvy při příležitosti výročí ukončení 2. sv. války, jelikož tuto válku z největší části vybojovala ruská Rudá armáda. Je to standardní projev díků za 140 tis. obětí ruských vojáků při osvobozování Československa.

K tomu je potřeba přičíst ještě 350 tis. zraněných ruských vojáků na našem území.

Je ale škoda, že se Miloš Zeman nakonec rozhodl nezúčastnit také vojenské přehlídky a zúčastní se pouze pietního aktu v jiný čas na jiném místě a místo vojenské přehlídky se sejde se slovenským premiérem Robertem Ficem. Já bych se rozhodně přehlídky zúčastnil, kdybych dostal tuto možnost.

V souvislosti s obrovským počtem padlých a zraněných ruských vojáků při osvobozování Československa je úplně mimo argument odpůrců prezidentovy cesty ohledně nějakého angažmá ruských vojáků na Ukrajině či účasti jiných politiků z jiných zemí na této akci. V tom případě bychom museli ignorovat také všechny přehlídky vojáků USA, které od 2. světové války vyprovokovaly ve světě více než desítku závažných válečných konfliktů, svrhávaly legální vlády, vyzbrojovaly extremistické vražedné gerily, přičemž ve válkách, na kterých se USA proaktivně podílí, dochází permanentně k válečným zločinům od vyvražďování civilních obyvatel až po mučení jednotlivců.

Myslím, že v současnosti neexistuje pro ČR jediný racionální důvod pro nepřátelství s Ruskem - tedy pro nikoho, koho neživí americká zbrojařská lobby. Náš zájem je přece přesně opačný - pro nás by byla nejvýhodnější přátelská hospodářská spolupráce na všechny strany. V době, kdy má naše republika přes půl milionu nezaměstnaných, a tato vláda s tím nic nedělá. A navíc, jsme jako stát zadlužení až po uši. Rusko má nedozírné zdroje surovin, které my potřebujeme, a Rusko zase potřebuje naše spotřebitelské a průmyslové produkty, neboť jeho trh je také nedozírný. A jen totální blb se dnes může radovat z oživování studené války.

Zhoršující se vztah USA a západní Evropy s Ruskem je to nejnebezpečnější, s čím jsme ve střední a východní Evropě konfrontováni. Měli bychom se zbavit předsudků ze studené války a bylo by fatální chybou právě teď vyřazovat Rusko z Evropy. Rusko si zaslouží být aktivním hráčem na mezinárodní scéně a nalézat svou vlastní cestu. Tlačit Ukrajinu k volbě mezi Východem či Západem znamená ji zničit.

Tento týden mne v této souvislosti také „pobavili“ poslanci Kalouskovy TOP09, když k plánovanému setkání Miloše Zemana s Vladimirem Putinem v Moskvě řekli, že pokud se tam Zeman bude vyjadřovat stejně jako v uplynulých dnech, měl by zvážit setrvání ve funkci. A že Rusko vyhlásilo válku Evropě a jestliže ve válce někdo jedná jako Miloš Zeman, je na místě použít slovo „zrada“ a je na místě, aby prezident Zeman odstoupil.

Fakta jsou přece úplně jiná a beru to od TOP09 pouze za trapný pokus o zviditelnění za každou cenu. Rusko nikomu válku nevyhlásilo - každý vidí, že vždy jedná až v reakci na kroky druhé strany. Rusko nesvrhlo žádnou vládu na Ukrajině, Rusko nezačalo bombardovat ukrajinské občany na východě Ukrajiny, Rusko nikomu jako první nevyhlásilo sankce. Faktem také bohužel je, že pár duševně slabších jedinců na západ od Ruska si válku přeje a permanentně s ní vyhrožuje. Jsou ale zbabělí vyhlásit ji za sebe, a tak tvrdí, že ne oni, ale Rusové chtějí válku. A když už jsme u odpovědnosti, tak činnost, která podporuje válku, je u nás trestná a u mnohých štváčů je na zvážení buď diagnóza nebo trestně-právní kvalifikace.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama