ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2015 15:09:26

Tradiční Středočeský folklorní festival byl plný hudby, tance a barev

Tradiční Středočeský folklorní festival byl plný hudby, tance a barev

Pestrou přehlídku krojů, hudby a tance přinesl tradiční Středočeský folklorní festival, který se konal 8. až 10. května 2015 v Tuchlovicích a Novém Strašecí.

Již 22. ročník navštívil radní pro kulturní a památkovou péči Středočeského kraje Zdeněk Štefek (KSČM). „Ve Středočeském kraji máme jen několik tradičních folklorních festivalů, jako třeba v Mělníku, ve Slaném, v Bakově nebo právě v Tuchlovicích, proto si je musíme hýčkat. A zároveň poděkovat těm, kteří se aktivně tradiční lidovou kulturou zabývají,“ řekl radní Štefek.

Festival pořádá soubor lidových písní a tanců Čtyřlístek z Nového Strašecí a obec Tuchlovice za podpory ministerstva kultury a Středočeského kraje, záštitu získal i od ministra školství, mládeže a tělovýchovy Marcela Chládka (ČSSD), který akci také navštívil.

V pátek začal festival v Tuchlovicích vystoupením souborů Turnička z Liptovské Tepličky a Děcek ze Skoronic. „Floriánské zpívání a hraní“ vystřídalo v nedalekém Novém Strašecí vystoupení Čtyřlístku, Lístečku, Turničky a Děcek ze Skoronic. V sobotu pokračovala folklorní zábava dalšími vystoupeními souborů a představil se i hráč na brumle Petr Jasinčuk. Hlavní program se konal v tuchlovickém amfiteátru, do kterého se zapojil v bloku „Rozbalíme to…“ soubor Jarošáček, Gaudeamus a Rosénka. Zábavu doplnily doprovodné programy – škola tanců, taneční divadlo, večerní nokturno nebo pouťová tancovačka. V Tuchlovicích se totiž konala i tradiční pouť.

Nedělní závěr patřil bloku „Tancuj s námi, Floriánku“, kde vystoupily soubory Turnička, Děcka ze Skoronic, Notičky, Borůvky, Vonička, Rosénka a MŠ Tuchlovice. Akce v Novém Strašecí doplnila výstava fotografií, dokumentujících folklorní festivaly, od Jiřího Duchoně.




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama