ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2015 16:18:23

V Příbrami mají díky evropským penězům nový most přes Litavku

V Příbrami mají díky evropským penězům nový most přes Litavku

Řidiči, chodci i cyklisté v Příbrami mohou začít používat nový most přes řeku Litavku, který byl vybudován za pomoci evropské dotace.

Most, postavený v rámci protipovodňových opatření za finančního přispění Regionálního operačního programu (ROP) Střední Čechy, nahradil původní, technicky nevyhovující. „Důvodem rekonstrukce mostu bylo jeho zaplavování při povodních. Starý most tvořil překážku pro průtok a voda tekla na přilehlé komunikace a nemovitosti. Nový most je připraven zvládnout až stoletou vodu s rezervou půl metru,“ uvedl hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Stavba mostu na silnici III/1189, provedená na základě „Studie protipovodňových opatření Příbram“, stála více než 11 milionů korun a ROP na ni přispěl více než devítimilionovou dotací. Součástí projektu je i úprava dvou propustků, koryta řeky, sjezdů, odvodnění komunikace, výstavba dvou opěrných zdí podél silnice, přeložka vodovodů a komunikačního kabelu. Město Příbram finančně přispělo na úpravu povrchu přilehlé komunikace.

„Nový most a oprava okolní infrastruktury přinesly řidičům, cyklistům i chodcům vyšší bezpečnost, lepší plynulost dopravy i vyšší ochranu životního prostředí. Dojde také ke značné úspoře prostředků na údržbu komunikace a zabrání se dosud opakujícím se škodám na majetku i zdraví lidí při povodních,“ uvedl předseda komise pro majetek Josef Řihák, který se 12. května 2015 zúčastnil slavnostního otevření mostu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama