ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.05.2015 16:29:17

Lodě na Labi o víkendu oživily Nymburk vodní zábavou

Lodě na Labi o víkendu oživily Nymburk vodní zábavou

Nymburk žil o víkendu vodní zábavou.

Ojedinělá slavnost Lodě na Labi, kterou uspořádal Zlatý pruh Polabí za podpory Středočeského kraje, přilákala davy lidí nejen z Nymburka na přehlídku možností vodní turistiky. Na akci se přijel podívat i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek (KSČM).

 

„Zdařilá akce s programem pro všechny generace podporuje cestovní ruch v oblasti a ukazuje i mezery v nabídce, které bychom se měli snažit zaplnit, třeba právě v zázemí pro vodní turistiku,“ sdělil radní Štefek.

Čtyřdenní akce nabídla bohatý program. Vojáci Armády ČR předváděli záchranu lidí z lodě a záchranu topících se osob, při akci byl nasazen i vrtulník W-3A Sokol. Byly nabízeny okružní vyhlídkové plavby lodí Blanice, slalom na vodě na speedboatech, plavby na obytných motorových lodích nebo lodičkách z půjčovny Oseček. Svou práci ukázalo i Poříční oddělení Policie ČR včetně potápěčů.

Zájem byl i o ukázky rádiem řízených kamionů. Nejen ženy potěšily i přehlídky plavkové módy 50.–60. let i té současné. V doprovodném programu bylo možné vidět výstavu Vodní cesta Dunaj–Odra–Labe i nabídku turistických oblastí Polabí, Posázaví a Rakovnicko. Děti se zabavily také u vodnické pohádky AZ divadla Milovice.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama