Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2015 8:23:00

Pomoci uprchlíkům se nebráníme, přerozdělování však problém nevyřeší

Pomoci uprchlíkům se nebráníme, přerozdělování však problém nevyřeší

Europoslanec Zdechovský zásadně odmítá povinné kvóty

Evropská komise dnes představila nový plán, jak naložit se stále rostoucími počty uprchlíků, kteří přicházejí do Evropy. Jedním z návrhů expertů je zavedení povinných kvót po přerozdělení žadatelů o azyl. Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský toto jednoznačně odmítá.

„S tímto návrhem vysoké představitelky Mogherini nemohu souhlasit. Přijímání azylantů by mělo být založeno na dobrovolnosti jednotlivých členských států, nikoliv centrálně přidělováno Evropskou unií,“ zdůrazňuje Zdechovský, který  dlouhodobě zastává pozici České republiky a mnoha dalších států, které nevidí zavedení povinných  kvót jako efektivní mechanismus řešení uprchlické krize

„Pomoci uprchlíkům se nebráníme a není pravda, že bychom jim nechtěli nabídnout pomocnou ruku. Přerozdělování však problém nevyřeší. Je potřeba přitlačit na efektivní řešení krize,“ dodává Zdechovský.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama