ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2015 8:43:54

České dráhy a Středočeský kraj obohacují nabídku cykloturistiky v regionu

České dráhy a Středočeský kraj obohacují nabídku cykloturistiky v regionu

S cílem propagovat společné cykloaktivity Středočeského kraje, hlavního města Prahy a Českých drah se v Otvovicích na Kladensku v úterý 12. května 2015 uskutečnil cykloturistický výlet údolím Zákolanského potoka.

„Systém České dráhy (ČD) Bike rozšiřuje nabídku služeb pro turisty, kteří se chtějí svézt na kole a zrovna u sebe vlastní kolo nemají. Prostě si na výchozím nádraží kolo půjčí a na cílovém nádraží ho zase vrátí,“ popsal systém radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek (KSČM), který cyklojízdu v Otvovicích symbolicky odstartoval.

Pro účastníky byl vypraven zvláštní vlak z Masarykova nádraží v Praze. Řada cyklistů využila i vlaku z Kladna. Na trase, která končila až v Roztokách u Prahy, byl připraven pestrý program - návštěva rotundy sv. Petra a Pavla na Budči nebo prohlídka hradu Okoř. Účastníci se mohli vydat po dvou trasách dlouhých 25 a 32 kilometrů.

„Oblast Zákolanského potoka a Tichého údolí je přitažlivá přírodními krásami i kulturními památkami. Sám jsem tu mnohokrát absolvoval různé cyklovýlety nebo pochody. Očekávám, že i prostřednictvím nové formy podpory cykloturistiky přiláká zdejší malebné území další návštěvníky,“ doplnil středočeský radní Zdeněk Štefek.

Kola je možné si v systému ČD Bike rezervovat předem. Navíc je možné se s kolem svést vlakem na vybraných úsecích zdarma. Ve vybraných úschovnách zavazadel ČD je také možné si kolo schovat. Zájemcům tak odpadnou starosti s přepravou kola na místo výletu a případné související náklady. Půjčovny kol jsou v provozu zpravidla od 1. dubna do 31. října, na vybraných místech je možné si kola půjčit i celoročně. Mnohde jsou k dispozici také elektrokola, dětská kola, koloběžky a dětské cyklosedačky. Více informací najdou zájemci na internetových stránkách společnosti České dráhy www.cd.cz. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama