PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2015 12:19:00

Není žádné „my a oni“, na správě společnosti se musíme podílet všichni

Není žádné „my a oni“, na správě společnosti se musíme podílet všichni

Konference Piratecon 2015 – Mariánské Lázně: lokální úspěchy Pirátských stran Evropy

Víkendová konference České pirátské strany v Mariánských Lázních „Piratecon 2015“ se bude zabývat přechodem od velkých témat ke každodenní politické práci – přesně to již Piráti dokazují v praxi. Důkazem je regionální úspěch v Praze i Brně, ale zvláště v Mariánských Lázních, kde v současné době úřaduje první pirátský starosta.

A právě ukázkou programu, se kterým Piráti dokázali ovládnout místní politiku, odstartuje nabitý víkendový program. Prvním přednášejícím bude Petr Třešňák, 2. místostarosta Mariánských Lázní. Tina Lorenz, pirátská zastupitelka z německého Regensburgu, předá zahraniční zkušenosti z „duhové“ koalice a popíše, jak se pirátské principy odrážejí v zastupitelské praxi. Tématem přednášky Jakuba Michálka, šéfa pražských Pirátů a člena Zastupitelstva hlavního města Prahy, bude reálné fungování zastupitelů v rámci komunity. Chris Kesha, pirátský kandidát z britského Manchesteru, promluví o vztahu kryptoměn (bitcoin, litecoin, peercoin a další) a bankovního systému, jeho přednášku doplní kolegyně Rebecca Rae o zkušenosti z manchesterských voleb. Jiří Ulip, zastupitel z Brna, zdůrazní důležitost otevřeného přístupu v lokální politice, a německý politik Gregory Engels prozkoumá možnosti financování lokálních programů z evropských zdrojů.

„Pirátské hnutí vzniklo před deseti lety a stále je ve fázi rozvoje,“ říká Rick Falkvinge, zakladatel první světové Pirátské strany ve Švédsku, který bude na Pirateconu podepisovat české vydání své knihy Swarmwise. „Učinili jsme několik velice důležitých kroků a spoustu jsme se toho naučili, před námi je ale ještě dlouhá cesta. Abychom mohli občanské svobody chránit, potřebujeme hlavně pochopit, proč je většina světa stále opomíjí.“ „Je důležité uvědomit si, že každý politik je v první řadě občan,“ říká Ivan Bartoš, vedoucí mediálního odboru Pirátské strany. „Neexistuje konflikt my a oni, protože na správě společnosti se musíme podílet všichni. Cílem komunikace Pirátské strany pro příští období je právě zdůraznění této jednoty mezi občany a politiky a podpora samostatných principů v každodenní praxi,“ dodává Bartoš.

Piratecon 2015 se odehraje v hotelu Cristal Palace v Mariánských Lázních, večerní neformální setkání pak proběhnou v pátek v Irish Pubu a v sobotu v klubu Morrison.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama