ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2015 12:02:06

Milovické Mirakulum v neděli patřilo dětem ze středočeských dětských domovů

Milovické Mirakulum v neděli patřilo dětem ze středočeských dětských domovů

Den plný her v Parku Mirakulum v Milovicích si tuto neděli 17. května 2015 užily přes dvě stovky dětí ze čtrnácti dětských domovů Středočeského kraje.

Nad akcí převzal záštitu hejtman Miloš Petera (ČSSD), který přijel do Milovic děti osobně pozdravit a popřát jim veselou zábavu a krásné zážitky. „Snažíme se dětem z dětských domovů alespoň trochu ulehčit jejich mnohdy těžký život a dopřát jim radosti, které jsou pro většinu jejich vrstevníků samozřejmostí,“ řekl Miloš Petera.

Zážitky z bohaté nabídky Mirakula zpestřil v neděli například také program připravený Policií ČR. Děti se seznámily s technikou, vybavením i vyšetřovacími metodami současných kriminalistů. Nechyběl ani důležitý čtyřnohý pomocník policie – psí komisař Rex.

Středočeský kraj tuto a podobné akce pro děti z dětských domovů finančně podporuje z Fondu hejtmana. Například k blížícímu se Dni dětí pro ně připravuje výlet do Aquaparku Čestlice.

Zábavně-naučný Park Mirakulum byl otevřen v září 2012 na pozemcích bývalého vojenského cvičiště armády Sovětského svazu, tzv. brownfieldu. Letos se už jeho areál rozrostl o ohrady se zvířaty, naučnou stezku v lesoparku a před několika dny o unikátní dvoukilometrovou úzkokolejnou železniční trať spojující park se sousedním Tankodromem. Dokončují se i další rozšíření překážkových drah a prolézaček a nová budova pro zázemí. „I my si uvědomujeme naši společenskou zodpovědnost. Jsme parkem, který dává zážitky i radost, a proto je rádi rozdáváme i dětem, jímž osud nebyl nakloněn,“ dodal Jiří Antoš ze společnosti, která park provozuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama