Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2015 14:01:24

Ministerstvo financí ustoupilo hazardní lobby!

Ministerstvo financí ustoupilo hazardní lobby!

Přepsalo totiž přísnější návrh loterijního zákona po tom, když nejdříve počkalo, jak se na něj bude tvářit hazardní lobby, které kupodivu zareagovalo nevstřícně.

Jestli si ministerstvo financí vážně myslelo, že mu přísnější návrh zákona podnikatelé s hazardem s úsměvem odsouhlasí nevím, ale co vím zcela jistě je to, že před volbami naslibovaly vládnoucí politické partaje „hory i s horákama“, že s hazardem zatočí, ale jak je vidět skutek utek.

Úředníci ministerstva financí nám teď budou vysvětlovat, že by byla škoda na hazardu nevydělávat, pokud z něj plynou tak lehce nemalé peníze do státního rozpočtu. Je to proto, že je státní kasa prázdná a nedaří se vybírat tolik, kolik si před nástupem na ministerstvo mysleli a tak hazard jen o něco výše zdaní, aby se ještě více vybralo a tím se zavřela ústa těm, kteří ho kritizují. To, aby mohli říci, že proti němu bojují. Nebojují, jen o tom pokrytecky mluví!

Hazard jako takový je zlo a neštěstí a vydělávat na tragédii druhých je nemravné. Pokud je totiž nemravnost zdaněna a vynáší, říká se tomu cynismus, který rozložil již několik manželství a rodin a přivádí lidi do dluhů a do spárů lichvářské a exekutorské mafie, které si následně „pomlaskávají“ na dalších a dalších klientech, které nakonec ožebračí o všechno, na co si někteří z nich těžce vydělávali celý život. Hazard přináší do společnosti i velké množství kriminality za účelem opatření si nelegálně finanční prostředky pro naplnění své závislosti na blikajících automatech. Hazard je proto potřeba zakázat zcela úplně, jelikož nás daňové poplatníky stojí také spoustu peněz i odborné léčení závislosti patologických hráčů neboli gamblerů na něm.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama