Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2015 12:08:00

Česká republika musí nekompromisně vetovat jakékoli kvóty na imigranty

Česká republika musí nekompromisně vetovat jakékoli kvóty na imigranty

Výzva Poslanecké Sněmovny k odmítnutí imigrantů

Na začátku zasedání dnešní schůze Poslanecké sněmovny navrhnu zařazení nového bodu programu – bude to výzva nejen našim, ale také všem evropským poslancům, aby odmítli jakýkoliv diktát Bruselu na přijímání imigrantů.

Výzva bude znít:

„Vážené kolegyně, vážení kolegové,

povinné přijímání určitého procenta imigrantů není reálné řešení problému, ale další problémy do Evropy přináší. Rozhodování o tom, jestli nějaká členská země Evropské unie přijme či nepřijme imigranty, případně kolik, musí zůstat právem každé jednotlivé suverénní země. 

Vyzýváme Vás, zástupce občanů, hlasujte v souladu s vůlí většiny občanů a odmítněte kvóty, které by jednotlivým zemím Evropské unie diktovaly, kolik musí přijmout imigrantů.

V případě, že by politici nedbali hlasu občanů a kvóty pro imigranty podpořili, tak považujeme za nutné vyvolat celostátní referendum na toto mimořádně závažné téma, aby občané mohli dát jasně najevo svůj názor, podle kterého se musí politici řídit.“

Dále mi dovolte oznámit, že komunikujeme také s evropskými partnery našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie, tedy s Národní frontou vedenou Marine Le Pen, a konzultujeme konkrétní kroky na evropské úrovni, do kterých se zapojí i naše hnutí, abychom společně bránili přílivu imigrantů do Evropy.

Cílem je jediné: přijímání kohokoliv musí zůstat v kompetenci země a národů hostitelské země. Žádná Evropská komise nesmí určovat, koho si k nám domů pozveme a kdo s námi bude žít.

Není to xenofobie ani rasismus - je to naopak jediná cesta, jak se národnostní nesnášenlivosti vyvarovat.

Pomáhat lidem je vždy potřeba, ale měli bychom to dělat v zahraničí, nikoliv přenášet problém k nám do Evropy, a vždy tak, jak je to nejlepší z hlediska našich občanů.

Rádi bychom také upozornili na to, že postoj vlády České republiky je podobný chytré horákyni. Premiér Sobotka naoko halasně protestuje proti kvótám, až bychom málem uvěřili jeho dobré vůli. Zároveň však za našimi zády všichni europoslanci ČSSD, ale i KDU-ČSL a TOP09 hlasovali v Evropském parlamentu minulý měsíc pro vypracování kvót, což následně posvětila také Evropská komise.

Fakticky se tedy sice premiér snaží vyvinit, protože ví, že dělá špatnou věc, ale na druhou stranu jeho lidé plní zadání Bruselu.

Jako řešení stávající situace vidíme, že Česká republika musí nekompromisně vetovat jakékoli kvóty na imigranty a zároveň to, že my všichni - občané i politici - musíme apelovat na naše zástupce v Evropské komisi a Evropském parlamentu, aby kvóty odmítli. Nejpoctivějším řešením by bylo celostátní referendum, kde by občané jasně vyjádřili svou vůli. Bohužel tato Sněmovna náš návrh zákona o referendu vloni zamítla.

V České republice se dnes organizuje několik petic naší vládě - souhlasíme s nimi, my bychom to ale rádi posunuli výše, protože petice směrem k premiérovi Sobotkovi podle všeho nic neřeší. Je třeba vyzvat vlády i europoslance všech zemí Evropské unie, aby nesmyslný plán zamítly.

Děkuji za pozornost.

Tomio Okamura

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama