Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2015 7:24:00

Imigrační rozpočítávaná, nebo ruská ruleta?

Imigrační rozpočítávaná, nebo ruská ruleta?

Kvóty pro nelegální imigranty ve svém důsledku nic neřeší. Znovu, jako EU, obcházíme po špičkách základní problém a bojíme se pojmenovat příčinu a teprve následně důsledek.

Tím důsledkem je podle mého názoru dlouhodobá politická a s tím související ekonomická destabilizace zemí na Blízkém východě i na severu Afriky. A neschopnost místních vlád a nemohoucnost „demokratických“ zemí ke zjednání nápravy jakkoli přispět.

Souhlasím s koaličním premiérem, Bohuslavem Sobotkou,  aby se EU (když nic jiného) zaměřila na boj proti převaděčům, kteří do Evropy přepravují nelegální migranty ze severu Afriky. Stejně tak je, podle jeho slov, prioritou stabilizace celého regionu, z něhož v posledních měsících proudí do Evropy tisíce běženců a „že by se EU vedle boje proti převaděčům měla zaměřit na pomoc potenciálním uprchlíkům přímo v zemích jejich původu. Česká vláda na tyto projekty vyčlení pro letošní rok 100 miliónů korun“.

Je to moc, nebo málo? V souvislosti s tématem se mi neodbytně vkrádá jedna myšlenka: nejde ze strany radikálních islamistů o pečlivě připravený plán, jak přistěhovalci rozložit EU zevnitř? Historie princip trojského koně zná velmi dobře. Není tedy naše liknavost při řešení závažných problému tak trochu ruskou ruletou?

Jan Bartošek, KDU-ČSL

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama