ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2015 17:35:25

Děti z Bělé si mohly osahat práci policistů, hasičů a záchranářů

Děti z Bělé si mohly osahat práci policistů, hasičů a záchranářů

Jedinečnou příležitost vidět, co také obnáší práce policistů, hasičů a záchranářů, měly ve středu 20. května děti ze základních a mateřských škol v Bělé pod Bezdězem a okolí.

Celodenní akci „Dětský den s IZS“, kterou zorganizovalo Obvodní oddělení Policie ČR v Bělé pod Bezdězem pod záštitou středočeského hejtmana Miloše Petery (ČSSD), si přijel prohlédnout i náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička (ČSSD).

„Snad každý malý kluk si někdy hrál na ,policajta‘ nebo na ,hasiče‘, aniž by měl vlastně představu, co všechno tyto profese obnášejí. Práce příslušníků složek integrovaného záchranného systémů je ve skutečnosti velmi obtížná, náročná a kolikrát si zasluhuje náš obdiv. Podobné akce, jako je ta dnešní, jsou skvělou příležitostí ukázat dětem v praxi, o čem třeba jen čtou či vidí ve zprávách nebo ve filmech. Věřím, že je to pro většinu malých kluků i holek, kteří sem dorazili, navzdory nepříznivému počasí opravdu zážitek. Jsem nadšený, kolik dětí sem dorazilo. A musím poděkovat policistům, hasičům i dalším zúčastněným, že si v rámci svých povinností vyšetřili několik hodin na to, aby dětem udělali radost a zároveň nevtíravou formou propagovali svou práci,“ konstatoval radní Horčička.

Během celodenního programu se ve volnočasovém areálu Motorland na vrchu Bělá vystřídalo více než tisíc předškoláků a školáků ze širokého okolí. V rámci bohatého programu ji například policisté z pořádkové jednotky předvedli ukázku sebeobrany a zadržení pachatele, který se zamkl ve vozidle, hasiči slaňování a spolu s posádkou rychlé záchranné služby zákrok při vyprošťování zraněné osoby z vozidla. Se čtyřnohými pomocníky přijeli příslušníci Jízdní policie Praha a kynologové. Ti policejní ukázali, jak vycvičení psi zadrží nebezpečného pachatele, jejich kolegové z celní správy zase prohledání zavazadel a vozidla. Přijeli i příslušníci Aktivních záloh Armády ČR s ukázkou zbraní a vojenského vybavení, sebeobrany a eskorty chráněné osoby. Velkou atrakcí byl třeba bazén s potápěčem, kde si malí odvážlivci mohli přes chladné a deštivé počasí sami vyzkoušet potápění s dýchacím přístrojem.

K příjemně strávenému dni přispěla i možnost „osahat“ si vystavenou techniku a další vybavení a zeptat se na všechno, co děti zajímalo, jakož i zdarma rozdávaná točená limonáda, oběd a další občerstvení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama