Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2015 21:12:00

Při stanovování politické diagnózy se i mistr tesař někdy utne, natož pak lékař

Při stanovování politické diagnózy se i mistr tesař někdy utne, natož pak lékař

Pavol Lukša na Facebooku

Při stanovování diagnózy a zejména té politické se i mistr tesař někdy utne, natož pak lékař, jak se to dnes pro Lidovky stalo místopředsedkyni KDU-ČSL, Zuzaně Roithové.

Na otázku:

* Dříve politiku KDU-ČSL znatelně rýsoval Miroslav Kalousek. Jste nyní ráda, že exministr financí v roce 2009 odešel a založil TOP 09, kterou v preferencích již dotahujete? *

Jsme se dočkali odpovědi:

" Krize, kterou strana prošla díky odchodu topky, nastartovala náš růst a personální obměnu. V hodnotové oblasti jsme se díky tomu stabilizovali, ve straně zůstali věrní členové, z čehož dnes těžíme. Těmto politikům, hlavně z komunální politiky, tehdy nešlo bezprostředně o funkce, ale o to i nadále moci prosazovat lidovecký program. Odchod TOP 09 považuji za výhru pro křesťanskodemokratickou politiku a vůbec pro Českou republiku."

Zažehnání krize strany a její zmrtvýchvstání nastartovala především pomoc mecenáše doktora Luďka Sekery, na to především by nejen paní místopředsedkyně, ale celá strana neměla zapomínat, natož pak ještě tuto "zásluhu" neprávem přičítat TOP 09. Ono totiž těch personálních obměn po odchodu Kalouska bylo hned několik a ne všechny se totiž podařily.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama