MUDr. Svatopluk Němeček, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2015 20:33:00

Zákaz kouření projedná příští týden vláda, platit začne od ledna

Zákaz kouření projedná příští týden vláda, platit začne od ledna

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček v Kauze dne Rádiu Impulsu řekl, že nečeká politický spor. Norma zakazující kouření ve stravovacích zařízeních, v blízkosti dětských hřišť nebo sportovišť by pak měla podle Němečka platit od 1. ledna 2015.

 

Svatopluk Němeček na Impulsu vysvětloval: „Bude to podle informací z legislativní rady vlády příští týden ve středu… V koalici bude základní shoda, byť si myslím, že tady to téma opatření proti kouření nejde po té linii jednotlivých politických subjektů, ale jde napříč.“

Zákon zdržel zamýšlený fond podporující boj proti návykovým látkám. Podle Němečka se ho nesnažila ovlivnit kuřácká lobby, nikdo se ho prý nesnažil ovlivnit, aby zákon nepředkládal.

Svatopluk Němeček nepředpokládá, že by resort zdravotnictví měl být tím, na čem by se lámala kolice. Nepochybuje o tom, že se s ministrem financí domluví i na financování. Trvá třeba na asi 4 a půl miliardách na vyšší odvody za státní pojištěnce.

S Andrejem Babišem prý jedná opakovaně

„Osobní jednání jsou mnohem věcnější a řekl bych mnohem vstřícnější, než řekněme to, co se ukazuje někdy před televizními kamerami. Tam bych řekl, že ta situace se jeví vyhrocenější, než ve skutečnosti je… Pan ministr Babiš se usměje, samozřejmě zopakuje některá svá tvrzení, já se mu je snažím vyvracet, ale neřekl bych, že je to v nějaké extrémně nepřátelské rovině.“

Celý rozhovor se Svatoplukem Němečkem odvysílalo Rádio Impuls v pondělí 25. 5. 2015 v 18 hodin. Celý záznam najdete ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama