ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2015 12:18:49

Radní souhlasí s projektem Pošta Partner, pokud zůstane zachována stávající síť

Radní souhlasí s projektem Pošta Partner, pokud zůstane zachována stávající síť

Služby České pošty by měly být občanům ve středních Čechách k dispozici přinejmenším ve stejném rozsahu, jako je tomu nyní.

Na tomto stanovisku se shodla Rada Středočeského kraje na pravidelném jednání dne 25. května 2015, na kterém se středočeští radní seznámili s informacemi České pošty, státní podnik, o realizaci projektu Pošta Partner.

„Projekt Pošta Partner vychází ze zkušeností ze zahraničí, kdy v řadě zemí funguje část pobočkové sítě na bázi smluvního partnerství. Pošty provozují třetí strany. Nejčastěji se jedná o obce nebo soukromé subjekty. Česká pošta si od projektu slibuje zvýšení komfortu pro klienty, kdy jednotliví provozovatelé poboček budou moci upravovat hodiny pro veřejnost podle potřeb dané lokality. Důležitým aspektem projektu je i finanční výhodnost jak pro Českou poštu, tak pro smluvní partnery,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Česká pošta má jednu z nejhustších sítí poboček v Evropě. V České republice má celkem 3 217 provozoven. Z toho ve středních Čechách je celkem 1 473 poboček. Nejvíce na Příbramsku (175) a nejméně na Mělnicku (92 provozoven). V budoucnu si chce pošta ponechat 691 vlastních poboček a 2 526 filiálek zařazených do projektu Pošta Partner.  „Pro obyvatele našeho kraje je podstatné, aby služby České pošty zůstaly v obcích zachovány. Pošta je v těch nejmenších sídlech často jedinou možností, kde si lidé mohou vybrat své peníze z účtu či vyřídit si základní úřední záležitosti. Pošta je na vesnicích také místem pro vzájemná setkání a kontakt s okolním světem. Očekávám, že tento význam pobočky pošty neztratí ani po zařazení do projektu Pošta Partner,“ doplnil hejtman Petera. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama