JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2015 20:42:00

Exekutoři, soudní znalci, státní zástupci, čekejte mnoho frustrujících okamžiků

Exekutoři, soudní znalci, státní zástupci, čekejte mnoho frustrujících okamžiků

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán dnes při slavnostní ceremonii přijal do svých rukou slib třinácti nových státních zástupců, čtrnácti soudních znalců, jednoho tlumočníka, jednoho soudního exekutora a sedmi notářských kandidátů.

„Věřím, že jste si zvolili povolání státního zástupce proto, že chcete hájit veřejný zájem, že chcete přispívat ke spravedlnosti a k boji s trestnou činností. Ve Vaší práci Vás bude čekat mnoho frustrujících okamžiků, které budou otřásat Vaší motivací a Vašimi ideály. Přesto si je prosím udržte a nezapomeňte, že to, co jste se rozhodli dělat, není obyčejné zaměstnání, ale skutečné povolání. Nezapomeňte, že Vaše činnost znamená rozhodování o lidských životech a lidských osudech, proto k němu přistupujte s maximální pečlivostí,“ uvedl po složení slibu státních zástupců ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Nově jmenovaní státní zástupci a zástupkyně posílí krajská státní zastupitelství v Praze, Brně, Plzni, Hradci Králové, Ústí nad Labem a také Městské státní zastupitelství v Praze.

„Přál bych si, abyste nezapomínali na to, že soud Vás přibírá ve chvíli, kdy se mu nedostává odborných znalostí nezbytných k tomu, aby rozhodl. Bez skutečně nestranného a kvalitního posudku není ani spravedlivého a nestranného soudního rozhodnutí,“ uvedl po složení slibu soudních znalců ministr Pelikán.

Noví soudní znalci a znalkyně byli jmenováni pro obory zdravotnictví, kriminalistika, stavebnictví, projektování, strojírenství, elektrotechnika, těžba, zemědělství, potravinářství, ekonomika, sociální vědy a technické obory v obvodu krajských soudů v Praze, Brně, Ostravě a v obvodu Městského soudu v Praze. Pro obvod Krajského soudu v Brně byla jmenována i jedna tlumočnice, a to pro ruský a ukrajinský jazyk.

Do rukou ministra spravedlnosti dnes rovněž složila slib nová soudní exekutorka, která povede Exekutorský úřad Brno-venkov.

Ministr spravedlnosti rovněž na žádost Notářské komory ČR převzal slib sedmi notářských kandidátů a kandidátek, kteří splnili zákonem stanovené předpoklady tříleté notářské praxe a notářské zkoušky.

Tiskové oddělení Ministerstva spravedlnosti ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama