ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2015 9:26:06

Středočeský kraj finančně podpoří Ekocentrum ve Vlašimi a Zoopark Zájezd

Středočeský kraj finančně podpoří Ekocentrum ve Vlašimi a Zoopark Zájezd

Zoopark Zájezd na Kladensku a Český svaz ochránců přírody Vlašim dostanou finanční příspěvek na činnost.

Rada Středočeského kraje 1. června 2015 schválila pro Zooopark Zájezd příspěvek ve výši 500 000 korun na rozvoj a ochranářům ve Vlašimi chce přispět na projekt Ekocentrum otevřené částkou jeden milion korun.

„Obě organizace se významně podílejí na environmentální výchově a ochraně životního prostředí a za to si zaslouží naši podporu,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD).

Občanské sdružení Zoopark Zájezd dostane mimořádnou půlmilionovou dotaci na efektivnější provoz, modernizaci, plynulejší a rychlejší rozvoj. Zoopark chce především rozšířit část určenou pro nejmenší návštěvníky, rozšířit a upravit některé expozice. Zoopark nedaleko Buštěhradu se rozkládá na zhruba 2,5 hektaru. Chovají zde přes čtyřicet druhů exotických a domácích zvířat. Návštěvníci tu mohou vidět několik druhů lemurů a drápkatých opiček, velbloudy, lamy, surikaty, karakaly, rysy, klokany a různé druhy papoušků a dravých ptáků. V letních měsících tu najdou v Česku jedinečnou expozici chameleonů. Nejen pro děti je tu kontaktní zookoutek s domácími zvířaty. Po celý rok tu probíhají nejrůznější zábavné a naučné programy, jako jsou komentovaná krmení, prohlídky s průvodcem, ukázky dravých ptáků, soutěže pro děti, křtiny a spoustu dalších.

Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Vlašim provozuje středisko ekologické výchovy a osvěty. V rámci výukových programů projde tímto zařízením každoročně několik tisíc žáků a studentů. „V roce 2010 byl zahájen rozvojový projekt střediska včetně ubytovacího zázemí pro pobytové programy. Tento projekt obsahuje bezbariérový přístup, zvětšení kapacity přednáškového sálu, tepelnou izolaci budovy, vytvoření prostor pro poskytování ekoporadenství a vzdělávacích akcí. Na tento projekt za celkem zhruba 31 milionů korun se ochráncům přírody podařilo získat dotaci z Operačního programu životního prostředí ve výši 90 procent a Středočeský kraj přispěje jedním milionem korun,“ vysvětlil náměstek pro životní prostředí Marek Semerád (ČSSD).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama