Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2015 7:28:00

Není nevinnějších obětí než dětí

Není nevinnějších obětí než dětí

Na Ďáblickém hřbitově byla těla zemřelých dětí ukládána tajně. Objevila je až mladší sestra bratrů Mašínů Zdena, když začala v roce 1956 pátrat po místě, kde byla pohřbená její matka.

„Je to smutné vzpomínání, ale myslím si, že je důležité připomínat, jakých zločinů a ohavností se komunisté v minulosti dopustili. O to smutnější vzpomínání to dnes je, když víme, že za tento zločin nebyl nikdy nikdo potrestán,“ říká pražská poslankyně TOP 09 Markéta Adamová.

Na Ďáblickém hřbitově byla těla zemřelých dětí ukládána tajně. Objevila je až mladší sestra bratrů Mašínů Zdena, když začala v roce 1956 pátrat po místě, kde byla pohřbená její matka. „V podmínkách, do kterých se děti narodily, neměly téměř žádnou šanci na přežití. Mimo nedostatku základní péče byly některé dokonce i týrány,“ dodává Adamová.

Informace o těchto hrobech se potvrdily až po pádu komunistického režimu na počátku 90tých let. Na Dětském hřbitově v Ďáblicích je dnes 41 náhrobků se 43 jmény dětí. Při příležitosti Dětského dnes uspořádala pietní vzpomínku platforma BEZ komunistů.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama