JUDr. Robert Pelikán, Ph.D.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2015 11:46:00

Přicházejí do styku s vězni. K tomu je třeba porozumění i fyzických sil

Přicházejí do styku s vězni. K tomu je třeba porozumění i fyzických sil

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán včera předal na slavnostním galavečeru na Staroměstské radnici ocenění významným pracovníkům Vězeňské služby ČR a Probační a mediační služby.

Je to historicky poprvé, co ministr spravedlnosti ocenil práci v těchto oborech. Zvláštní cenu ministra a ocenění za mimořádné pracovní zásluhy získali i další pracovníci resortu.

 „Lidé z Vězeňské služby a Probační a mediační služby přicházejí denně do styku s odsouzenými i propuštěnými vězni a jejich posláním je vrátit je na tu správnou cestu zpět do normálního života.  K tomu je potřeba spousta odbornosti, porozumění, duševních a často i fyzických sil, ale především odhodlání toto nelehké poslání naplnit. Proto bych chtěl všem za jejich nasazení poděkovat,“ uvedl ministr spravedlnosti Robert Pelikán.

Odborná komise v čele s náměstkem ministra spravedlnosti Vladimírem Zimmelem vybrala ze 49 nominací vítěze v pěti řádných a dvou mimořádných kategoriích. Do síně slávy vstoupil za svůj mimořádný celoživotní přínos emeritní ředitel Rejstříku trestů Zdeněk Krátkoruký. Zdeněk Krátkoruký se významně zasloužil o vytvoření plně funkčního informačního systému o údajích vedených v Rejstříku trestu.  Za mimořádné zásluhy o rozvoj v oboru kriminologie v České republice byl oceněn Miroslav Scheinost, ředitel Institutu pro kriminologii a sociální prevenci, a Aleš Kýr, vedoucí kabinetu dokumentace a historie Vězeňské služby, který se významně podílel na utváření vězeňství tak, jak je známe dnes. „Předáním cen chceme upozornit veřejnost na tyto náročné profese, a to s důrazem na jejich odborný a morální přínos pro naši společnost,“ zdůraznil Vladimír Zimmel, náměstek sekce trestní politiky.

S cenou pro vítěze se také pojí příběh, který souvisí s prací Vězeňské služby. Vítězové získali z českých skláren unikátní, ručně zdobený skleněný pohár.  Sklářům na hutích pomáhají odsouzení z věznice Stráž pod Ralskem, tudíž cena ministra symbolizuje moderní koncepci českého vězeňství prostřednictvím resocializace vězňů.

Vítěze v jednotlivých kategoriích naleznete zde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama