ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2015 9:36:32

Studenti-senioři v Mělníce zakončili další ročník Středočeské akademie třetího v

Studenti-senioři v Mělníce zakončili další ročník Středočeské akademie třetího v

Senioři studující akademii třetího věku v Mělníce v úterý 9. června slavnostně zakončili studia.

Blahopřál jim k tomu osobně i statutární náměstek hejtmana Středočeského kraje a náměstek pro oblast školství, mládeže a sportu Milan Němec (ČSSD).

„Vzdělávání se je obvykle spojeno s mládím, případně s některými profesemi, které mají povinnost celoživotního vzdělávání. Ale studenti a absolventi akademií třetího věku nejen tady v Mělníce dokazují, že to není tak úplně pravda. Že vzdělávání má smysl v každém věku, v každé profesi, a dokonce i když už je člověk v zaslouženém důchodu. Jsem hrdý na tyto studenty a závidím jim jejich vitalitu a mentální svěžest, s jakou dokazují, že i v seniorském věku člověk může život žít aktivně a i na ,stará kolena‘ si rozšiřovat znalosti a obzory,“ konstatoval náměstek Němec.

Středočeskou akademii třetího věku, jako dlouhodobý krajský projekt realizuje Vzdělávací institut Středočeského kraje (VISK). V Mělníce studium probíhá v budově České zahradnické akademie (ČZAM). V akademickém roce 2014/2015 senioři studovali obor Svět literatury. Závěrečné zkoušky úspěšně složilo 27 posluchačů, jimž náměstek Němec předal společně s ředitelem VISK Jiřím Holým a ředitelkou ČZAM Annou Richterovou závěrečná osvědčení, upomínkovou knihu a květiny.

Za absolventy spontánně poděkovala Olga Tichá, která velmi ocenila možnost studia pro seniory, jež Středočeský kraj prostřednictvím VISK poskytuje a financuje. Zároveň vyjádřila přání, aby kraj v tomto projektu i nadále pokračoval.

Od září 2015 je v Mělníce plánováno zahájení dvou nových vzdělávacích programů. Jedním bude program s názvem Dějiny umění a druhým Dějiny techniky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama