ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2015 9:58:02

Nová záchranná stanice pro zvířata v Huslíku brzy přijme první svěřence

Nová záchranná stanice pro zvířata v Huslíku brzy přijme první svěřence

Nová stanice pro zraněné živočichy v Huslíku u Poděbrad by už v létě mohla přijmout první zvířecí pacienty.

O rozsahu projektu za celkem 35,4 milionu korun a postupu stavby se v úterý 9. června 2015 na místě přesvědčili náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád (ČSSD), radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek (KSČM), předsedkyně finančního výboru Zuzana Nekovářová (KSČM) a členové Výboru pro životní prostředí a zemědělství.

Do nového sídla v Huslíku, které vzniká rekonstrukcí bývalé hájovny v městském lese Huslík v neurbanizovaném prostoru mezi obcemi Poděbrady a Libice nad Cidlinou, se stanice přestěhuje z již nevyhovujících prostor v nedaleké obci Pátek.  „Stanice pro zraněné živočichy při Českém svazu ochránců přírody Polabí v Pátku je součástí celokrajského systému péče o zraněná divoká zvířata a její činnost je zakotvena i v Koncepci ochrany přírody a krajiny Středočeského kraje,“ informoval přítomné náměstek Semerád. 

Projekt má být dokončen na konci srpna a je financován z evropských fondů prostřednictvím Operačního programu životní prostředí. „Středočeský kraj se na spolufinancování podílí částkou čtyři miliony korun. V dubnu krajští radní odsouhlasili i mimořádnou dotaci 1,75 milionu korun na opravu příjezdové cesty, tu ale ještě musí schválit zastupitelstvo kraje,“ uvedl radní Štefek.

Stanice v Pátku vznikla v roce 1984 a původně působila pouze v okolí Poděbrad. Nyní je jednou ze zakládajících stanic Národní sítě záchranných stanic České republiky a garantuje péči o volně žijící živočichy v působnosti měst Kolín, Jičín, Poděbrady, Nymburk, Český Brod, Lysá nad Labem, Brandýs nad Labem, Mladá Boleslav a Mnichovo Hradiště. „Jsme jednou z největších stanic v republice. Hlavní naší náplní je péče o zraněné volně žijící živočichy a praktická ochrana přírody. Cílem je uzdravení a navrácení vyléčených živočichů zpět do volné přírody. Ročně naší péčí projde v průměru 1 500 zvířat,“ dodal zakladatel a vedoucí stanice Luboš Vaněk.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama