MUDr. Vít Kaňkovský

  • KDU-ČSL
  • Vysočina
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2015 15:24:48

Kaňkovský zve na besedu o palčivých zdravotních a sociálních tématech

Kaňkovský zve na besedu o palčivých zdravotních a sociálních tématech

Kamenice nad Lipou – Povinné očkování, chybějící hospic, nedostatek lékařů, další osud nemocnic a financování zdravotnictví. To jsou témata besedy s poslancem a krajským zastupitelem MUDr. Vítem Kaňkovským (KDU-ČSL).

Setkání, na kterém by si někdejší ředitel havlíčkobrodské nemocnice rád vyslechl názory lidí k palčivým zdravotnickým i sociálním tématům, se koná ve čtvrtek 18. června 2015 v 17 hodin v renesančním sále zámku v Kamenici nad Lipou.

Vít Kaňkovský vnímá besedu i jako možnost získat podněty občanů k dalším oblastem, které lidé shledávají závažnými a ztrpčují jim život. Poslanec je přesvědčen, že pro každého politika je nutností vyslechnout si podněty a názory občanů na současnou i připravovanou legislativu. „Pro mne je velmi důležité a přínosné diskutovat nad aktuálními tématy, projednávanými ve Sněmovně a vidět danou problematiku pohledem nejen odborným a politickým, ale znát dobře názor občanů, kterých se zákony budou týkat. Zvláště oblasti, kterým se prioritně ve Sněmovně věnuji – tedy zdravotnictví a sociální politika, se dotýká v nějaké míře každého občana a každé rodiny. Nejhorší nemocí, kterou může onemocnět politik je stav, kdy se odtrhne od reálného života. Rozhodně touto nebezpečnou chorobou politiků onemocnět nechci, zpětnou vazbu od občanů vidím jako naprosto nezbytnou ke své práci a názorů lidí si velmi vážím. Hodně podnětů dostávám osobně, telefonicky, mailem, ale podobná setkání mají rozhodně též důležitý význam,“ řekl Kaňkovský.

Vít Kaňkovský žije v Třešti, je místopředsedou Výboru pro zdravotnictví a Výboru pro sociální věci Poslanecké sněmovny a na uplynulém sjezdu KDU-ČSL byl také zvolen do celostátního výboru strany. Setkání v Kamenici nad Lipou, které bude moderovat krajský zastupitel Miroslav Houška, je další z řady besed, které poslanec na Vysočině pořádá k aktuálním tématům.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama