ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2015 9:09:23

Lidice si o víkendu připomněly tragické výročí

Lidice si o víkendu připomněly tragické výročí

Při příležitosti 73. výročí vyhlazení obce Lidice nacisty za druhé světové války se konala v prostorách místního památníku tradiční pietní akce.

Za Středočeský kraj položil věnec ke společnému hrobu lidických mužů radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek (KSČM).

„Vzpomínek na tragédii obce Lidice se účastním pravidelně, již od malička. Vždy mne fascinovalo ono výstražné ticho v prostorách památníku i přilehlý růžový sad a jsem rád, že jsem zažil doslova zmrtvýchvstání tohoto sadu i třeba obnovené pochody z Prahy do Lidic,“ sdělil radní Štefek.

Pietní akt byl doprovázen vystoupením japonského dětského sboru a celostátní, již devátou, přehlídkou pěveckých sborů „Světlo za Lidice“. Za spolupráce Leony Machálkové zazpívaly pod mottem „Jsme děti, které zpívají lidickým dětem“ dětské sbory ze všech krajů České republiky.

Po celý den byl vstup do výstavních prostor muzea zdarma. Akci organizuje Památník Lidice pod záštitou Ministra kultury ve spolupráci se zastupitelstvem města Lidice a Českým svazem bojovníků za svobodu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama