Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2015 14:05:00

Chcete se hojit na těch nejchudších! Babišovi nefunguje nic!

Chcete se hojit na těch nejchudších! Babišovi nefunguje nic!

Projev na 29. schůzi Poslanecké sněmovny dne 17. 6. 2015 k zákonu o zaměstnanosti, týkající se kurzarbeitu a podpory firmám v době krize.

Já nevím, jestli mám komentovat, za jakou krizi můžeme. Každý přece ví, že jsme malá otevřená ekonomika. Jestliže se svět dostal tam, kam se dostal, já nevím, jestli prostě a dost je mně líto, že neustále to zní od několika politiků zleva, že my snad za něco můžeme a kdyby přišlo stejné ochlazení ve světě, tak prostě bychom na tom možná byli řádově hůře. Minimálně jsme vám vytvořili předpoklady pro to, že můžete rozdávat a nezodpovědně rozdávat, což tak činíte. Až dojdou zdroje, tak jsem zvědavý, co budete dělat. Asi zdaňovat a ještě víc šmírovat podnikatelé a drobné, na těch se hojíte, a další zákony na to, abyste se hojili na těch nejchudších, připravujete. Takže já nevím.

Nicméně prostě si myslím, že poslanci, kteří tady byli, jsou zvoleni první volební období, tak nemají čuchat, co tady kdo projednával v minulých obdobích. Jestliže někdo zařezává poměrně zásadní věc do zase tržních vztahů fungování společností... Nevím, nad čím kýve pan Komárek hlavou, já nad ním taky nevrtím hlavou, jen jsem spíš podivuji uvnitř. (Poslanec Komárek se směje.) Tak prostě přeci tohle mají právo to projednávat. A já znovu upozorňuji na to, že několik takových zákonů jste tady ve spěchu schválili a ony nefungují. Babišovi nefunguje z toho, co připravil a co tady prošlo, prakticky nic. A jenom vidím, že jste skutečně taková opozice. Vy sice tím Roundupem ta pole konkurence nesklízíte, ale vy tam s tou cisternou před to pole dojedete. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama