ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2015 11:56:30

Mezi Lužcem a Hořínem na Mělnicku vyrostla díky evropské dotaci nová cyklostezka

Mezi Lužcem a Hořínem na Mělnicku vyrostla díky evropské dotaci nová cyklostezka

Cyklisté mohou vyrazit na nový úsek cyklostezky mezi obcemi Lužec nad Vltavou a Hořín na Mělnicku, který byl vybudován za finanční podpory Evropské unie.

Nová trasa se napojila na stávající páteřní cyklostezku Horní Počaply – Dolní Beřkovice – Hořín, kde ročně projede přes 15 tisíc vyznavačů tohoto čím dál oblíbenějšího sportu, a stala se součástí mezinárodní cyklistické trasy Praha–Drážďany.

„Věřím, že další část trasy přiláká ještě více cyklistů, protože je bezpečná a vyhýbá se dosud využívanému úseku silně frekventované silnice. Tento projekt nazvaný Na kole bezpečně z Lužce na Vrbno nepochybně v regionu zvýší cestovní ruch,“ uvedl náměstek pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička (ČSSD).

Hlavním účelem tohoto projektu za 12,3 milionu korun, který podpořil Regionální operační program (ROP) Střední Čechy, bylo právě odklonění cyklistické dopravy ze značně nehodového úseku silnice I. třídy č. 16 a II. třídy č. 616 z Kralup nad Vltavou do Mělníka, na kterých v minulých letech docházelo i ke smrtelným nehodám cyklistů. Nový, přibližně 2,5 kilometru dlouhý úsek cyklostezky je široký tři metry, aby umožňoval bezpečný pohyb cyklistů a bruslařů, pro něž představuje díky rovinatému profilu ideální terén.

Středočeský kraj má vybudovanou již poměrně hustou síť cyklostezek, která se dále rozšiřuje. V současné době je kraj protkán celkem zhruba 318 kilometry cyklostezek, přičemž jen v loňském roce přibylo přes 33 kilometrů. Díky spolufinancování z ROP se nyní dokončuje například úsek cyklostezky Kolín–Veltrubská a Vrdy–Čáslav. Ještě v létě se má otevřít trasa Zeleneč – Lázně Toušeň, jejímž vybudováním vznikne spojení Prahy a cyklostezek podél Labe.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama