ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2015 15:47:28

Dětem v příbramské nemocnici se bude stonat příjemněji

 Dětem v příbramské nemocnici se bude stonat příjemněji

Malí pacienti příbramské nemocnice budou mít nyní lepší komfort.

 

V úterý 23. června 2015 příbramská nemocnice otevřela nově zrekonstruované lůžkové oddělení pro děti. Slavnostního otevření se zúčastnil hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD), který nejmenším pacientům předal dárky a popřál jim brzké uzdravení. Spolu s hejtmanem se významné události v příbramské nemocnici zúčastnil také předseda Komise pro majetek kraje a krajský zastupitel Josef Řihák (ČSSD). „Děti teď mají možnost pobývat v příbramské nemocnici i s doprovodem, nejčastěji maminkou, v příjemném a barevném prostředí. Věřím, že to ocení děti i rodiče, a uzdravování tak pro ně bude nejen příjemnější, ale díky takovéto podpoře psychického stavu třeba i rychlejší,“ řekl hejtman Petera.

V uplynulých čtyřech měsících nemocnice zmodernizovala celé lůžkové oddělení v přízemí pavilonu D2 tak, aby se zvýšilo pohodlí i bezpečnost pro děti a doprovod během jejich pobytu v nemocnici.

„Celá investiční akce si vyžádala náklady okolo čtyř milionů korun a nemocnice ji tentokrát hradila z vlastních finančních prostředků,“ uvedl ředitel Oblastní nemocnice Příbram Stanislav Holobrada a dodal: „Je to další etapa postupných stavebních úprav a rekonstrukcí v areálu nemocnice, které mají našim pacientům přinést nejen moderní péči, ale také zvýšit jejich bezpečnost a pohodlí během pobytu v nemocnici. U malých pacientů hraje prostředí, v němž se v nemoci ocitli, obzvlášť významnou roli a já věřím, že nové pokoje spolu s tradičně vstřícnými sestřičkami a lékaři jim pomohou se lépe uzdravovat.“

Stavebními úpravami bylo částečně změněno architektonické řešení. „Pro malé pacienty tak byly vytvořeny veselé a barevné pokoje s moderním hygienickým zázemím a vstupním prostorem s úložným nábytkem a přebalovacími pulty, společná herna dostala nový kabát a výzdobu, nově byla dispozičně vyřešena jednotka pro malé pacienty, kteří potřebují zvýšenou zdravotní péči,“ popsala středočeská radní pro oblast zdravotnictví Jiřina Fialová (KSČM).

K nové „výbavě“ dětského oddělení přispěl i dar žáků Základní školy Jiráskovy sady, kteří mezi sebou dobrovolně vybrali částku deset tisíc korun a předali ji primáři dětského oddělení Pavlu Marčekovi. „Je to v naší škole tradice, která letos pokračuje už sedmým rokem. Bereme to jako samozřejmou věc, takovou akci „děti dětem“, která prospěje dobré věci,“ vysvětlil Michal Novák, žák deváté třídy ZŠ. Od další skupiny dětí ze stejné základní školy pak malí pacienti dostali ještě výtvarné potřeby v hodnotě jeden tisíc korun.

Dětské oddělení Oblastní nemocnice Příbram poskytuje komplexní pediatrickou péči – lůžkovou i ambulantní – na celkem třiceti lůžkách nemocnice včetně pěti lůžek intenzivní péče, na nichž poskytuje nemocniční péči dětem, jejichž zdravotní stav vyžaduje intenzivní péči nebo trvalý dohled a sledování zdravotnickým personálem. Léčí se zde děti s respiračními chorobami, chorobami zažívacího ústrojí a močového systému, děti se systémovými chorobami, otravami, traumaty a náhlými chirurgickými příhodami.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama