Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2015 8:03:26

Europoslanec Zdechovský byl oceněn cenou Fair Politicians 2015

Europoslanec Zdechovský byl oceněn cenou Fair Politicians 2015

Brusel /Praha – Český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) získal evropské ocenění Fair Politician 2015 (Férový politici) za druhé místo v rámci poslanců největší frakce Evropské lidové strany (EPP) v Evropském parlamentu.

 Patřil tak jako jediný Čech mezi 10 oceněných europoslanců, kteří získali nejvíce bodů v celoročním hodnocení nizozemské neziskové organizace Foundation Max van der Stoel.

             „Už samotná nominace na cenu Fair Politician of the Year (férový politik roku) mi udělala obrovskou radost, protože rozvojová pomoc je jedno z hlavních témat, kterým se v Evropském parlamentu věnujeme. Nicméně se budeme s mým týmem snažit, abychom příští rok cenu vyhráli,“ komentoval ocenění lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský.

             Nizozemská iniciativa Fair Politika  monitoruje činnost poslanců Evropského parlamentu v oblasti soudržnosti a rozvojové politice. Europoslanci, kteří se věnují pozornost dopadu politik EU na rozvojové země, získávají průběžně body. Vítězem je europoslanec, kterých ji získá během roku nejvíce a jehož práce má přínos například v oblasti transparentnosti a podpoře rozvojové politiky. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama