ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2015 15:18:56

Obyvatelé Hýskova se mohou scházet v novém spolkovém a informační centru

Obyvatelé Hýskova se mohou scházet v novém spolkovém a informační centru

Berounská obec Hýskov dovršila stavební práce na spolkovém a informační centru, které otevřela ve středu 24. června 2015.

Tuto slavnostní příležitost si nenechal ujít náměstek hejtmana pro oblast financí Jiří Peřina (ČSSD) a radní pro oblast majetku Pavel Hubený (KSČM).

„Centrum, které bude místním sloužit jako potkávací, informační a kulturní bod, je opravdu pěkné. Je vidět, že obec měla jasný cíl, a to aby se lidé v tomto domě cítili příjemně. Přeji proto novému centru, ať jej lidé navštěvují s dobrou náladou a s ještě lepší opouštějí,“ prohlásil náměstek Peřina.

Rozsáhlá rekonstrukce historického domu probíhala od října 2014. Obec na ni získala dotaci z Regionálního operačního programu Střední Čechy ve výši 6,7 milionu korun. Celá stavba pak stála osm milionů korun a zhotovila ji společnost G&G Building, s. r. o., Ostrava, která vyhrála výběrové řízení a dokázala snížit předpokládané náklady o jeden milion korun.

Nové prostory budou využity pro místní kulturní  a společenské dění a také k prezentaci díla hýskovského rodáka, spisovatele Františka Nepila, který se v původním domě v roce 1929 narodil. Dům původně sloužil jako hostinec. Od roku 2006 se obec Hýskov pokoušela objekt získat do vlastnictví. Podařilo se jí to až po několikaletém vyjednávání v roce 2010, poté začala obec dům rekonstruovat.

Stavební úpravy počítaly kromě rekonstrukce domu a zahrady, jejíž součástí je i dřevěný altán, také s přístavbou a parkovacími místy. Původní využití jako rodinný domek tak mohlo být rozšířeno na objekt občanské  vybavenosti, který bude sloužit jako komunitní  a informační centrum.




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama