Ing. Miloš Petera

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2015 17:30:00

V září se zopakuje seminář pro školy na téma Aktivní útočník

V září se zopakuje seminář pro školy na téma Aktivní útočník

Středočeský kraj po prázdninách naváže na úspěšné metodické semináře s názvem „Aktivní útočník“.

 Společně s Krajským ředitelstvím policie Středočeského kraje už v květnu uskutečnil čtyři metodické semináře pro školy a školská zařízení na téma „Aktivní útočník ve škole“ v reakci na loňský podzimní tragický útok na žáky školy ve Žďáru nad Sázavou.

„Seminářů se zúčastnilo celkem 197 ředitelů škol a školských zařízení a pedagogů. Zájem o ně byl velký, a jelikož se na řadu zájemců o semináře z kapacitních důvodů bohužel nedostalo, kraj se rozhodl připravit společně s policií další na začátek září,“ řekl středočeský hejtman Miloš Petera (ČSSD).

Seminář je pro účastníky zdarma

Policisté během semináře vysvětlí základní postupy jednání pedagogického sboru při napadení školy aktivním útočníkem (ozbrojená osoba) a seznámí účastníky s pravidly spolupráce s policií a dalšími složkami Integrovaného záchranného systému při této krizové situaci. „Na základě získaných informací by školy měly vypracovat krizový plán pro případ napadení ozbrojeným útočníkem,“ uvedl statutární náměstek hejtmana pro oblast školství, tělovýchovy a mládeže Milan Němec (ČSSD).

Seminář je pro účastníky zdarma a uskuteční se 7. září od 9 hodin v budově Krajského úřadu Středočeského kraje, Zborovská 11, Praha 5. Přihlašování probíhá on-line systémem VISK na http://www.visk.cz/akce/0161G75. Přihlášky se přijímají podle došlého pořadí.

„Chtěl bych poděkovat Krajskému ředitelství policie Středočeského kraje za velmi kvalitně zpracovanou metodiku a odboru školství, mládeže a sportu za bezchybnou organizaci těchto seminářů,“ dodal hejtman Petera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama