ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2015 11:16:00

Proč jsme nejúspěšnější? Hledáme řešení bez ideologické zátěže

Proč jsme nejúspěšnější? Hledáme řešení bez ideologické zátěže

Liberálové a demokraté pro Evropu (ALDE), jejichž členy jsou i čtyři čeští europoslanci zvolení za hnutí ANO, jsou podle analýzy bruselského serveru votewatch.eu nejúspěšnější frakcí v Evropském parlamentu.

Se 70 poslanci je ALDE po socialistech, lidovcích a konzervativcích čtvrtou nejpočetnější frakcí v EP. Přesto však v tomto volebním období, tj. od července 2014 do června 2015 uspěli ve více než 90 procentech hlasování, tj. hlasování dopadlo v souladu s názorem frakce.

„Tato příznivá statistika je výsledkem tvrdé práce v týmech ALDE ve výborech a snahy hledat věcná, v praxi fungující řešení bez ideologické zátěže,“ říká Petr Ježek.

ALDE má největší vliv především v oblastech rozpočtu, rozvoje, občanských svobod a hospodářských a měnových záležitostí. Analýza votewatch vysvětluje velký vliv ALDE pozicí frakce ve středu politického spektra, což jí umožnuje vytvářet hlasovací koalice buď s lidovci nebo se socialisty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama