Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2015 19:06:25

Oslavy 750 let obce Pohled očima poslankyně Jany Fischerové

Oslavy 750 let obce Pohled očima poslankyně Jany Fischerové

Obec Pohled na Havlíčkobrodsku oslavila dne 20. 6. 2015 750 let výročí od položení základního kamene ke kostelu svatého Ondřeje.

 V den hlavních oslav se sešli a sjeli rodáci ze širokého okolí.

Přestože obloha byla stále zatažená, občas i déšť, oslavy probíhaly nerušeně dle scénáře. Vše začalo mší ráno v 9 hodin v kostele sv. Ondřeje za přítomnosti pana opata Jáchyma Jaroslava Šimka ze Želivského kláštera a pana vikáře Hroznaty Adamce z farnosti v Halíčkově Brodě

Následoval průvod obcí za doprovodu kapely, zástupci všech 8 místních spolků, starostek a starostů z okolí, připojili se lidé z obce i okolí. Následovalo položení květin u památníku padlým z I. světové války. Poté za účasti opravdu široké veřejnosti byly vysvěceny panem opatem nové obecní symboly „pod taktovkou“ pana starosty Milana Klementa. Při své zdravici jsem pochválila místní občany, neboť po návrhu heraldika vybrali z celkem 12 návrhů velmi krásné symboly své obce.

Na závěr tohoto aktu přišli mladí lidé, zástupci místního Červeného kříže, poděkovat panu starostovi a zastupitelům za vše, co pro obec udělali. Slavnostní ceremonii zakončily zvony z kostela sv. Ondřeje, které v prosinci roku 2005 vysvětil tehdejší biskup královehradecký Dominik Duka.

Přeji všem občanům Pohledu, aby se jim ve své obci dobře žilo a byli na svoji obec hrdí. Tato víska s necelými 800 obyvateli patří mezi velmi půvabné obce Kraje Vysočina .

Jana Fischerová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama