Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2015 15:03:00

Ministr Babiš nedrží slovo, sociálním službám hrozí destabilizace

Ministr Babiš nedrží slovo, sociálním službám hrozí destabilizace

KDU-ČSL je silně znepokojena informací, že ministerstvo financí odmítá splnit loňské rozhodnutí vlády přidat 750 milionů na platy a mzdy pracovníků v sociální péči.

 Lidé, kteří se starají o potřebné, přitom pobírají velice nízké mzdy; ti v přímé péči dostávají pouze 12-15000 Kč hrubého.

"Považuji to za naprosto neuvěřitelné jednání. Vláda loni řekla jasně, že na platy pracovníků v sociální péči letos přidá. Kraje, které tyto prostředky rozdělují, již s nimi na základě vládního usnesení počítají. Ministryně práce a sociálních věcí reagovala na situaci v tom smyslu, že necelou polovinu potřebné sumy najde ve svém resortu. Ministr Andrej Babiš však nechce uvolnit ani ten zbytek. Otevřeně říkáme, že destabilizace sociálního sektoru bude plnou zodpovědností ministra Babiše, který nedrží slovo. Zároveň svým nevyzpytatelným chováním říká, jak málo si váží těžké a nedostatečně ohodnocené práce těch, kteří v sociální sféře působí," řekl k jednání Ministerstva financí Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL.

Sociální péče je dlouhodobě podfinancovaná. Nedostatek peněz na pracovníky v tomto oboru tvrdě pocítí kraje, do jejichž kompetence tato oblast spadá.

"Příští rok se konají krajské volby. Jsem zvědavý, jak bude ministr financí a předseda hnutí ANO 2011 v kampani vysvětlovat, proč se rozhodl tímto způsobem torpédovat krajské rozpočty v tak citlivé oblasti,“ dodal Jan Bartošek, garant sociální politiky KDU-ČSL.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama