ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2015 5:29:00

Pavilon leknínů zazářil v soutěži. Ještě, že se nám jej podařilo prosadit

Pavilon leknínů zazářil v soutěži. Ještě, že se nám jej podařilo prosadit

Každého musí zahřát u srdce, když se dozví, že jeho práce si nejenže někdo všiml, ale ještě ji i ocenil.

V minulém volebním období se našemu vedení města podařilo s pomocí evropských dotací uskutečnit desítky velkých i drobných projektů, které budou sloužit Liberečanům a turistům také v době, kdy si už nikdo, a to je správné, nevzpomene, kdo stál u jejich zrodu.

Ze všech námi prosazených nových staveb dosud u odborníků a laické veřejnosti bodovaly hlavně opravené historické městské lázně, přebudované na sídlo Oblastní galerie. Nyní se vedle nich rovněž zařadil nový pavilon leknínů botanické zahrady.

Unikátní zázemí pro pěstování tří největších leknínů světa, Viktorii královskou, Viktorii Cruzovou a Euryalé vzdornou,? zazářilo v soutěži Hvězdy Severovýchodu. Lidé svými hlasy vybrali pavilon leknínů jako nejlepší z deseti projektů, postavených v Liberci z peněz Evropské unie. Díky nim se bude nový skleník s velkým vyhřívaným bazénem ucházet v podzimním finále soutěže o prvenství mezi stavbami z celých severovýchodních Čech.

Nemohu přitom nevzpomenout, že stačilo málo a řediteli botanické zahrady dr. Miloslavovi Studničkovi by se jeho sen o novém pavilonu leknínů vůbec nebyl uskutečnil. Jeho místo mezi projekty IPRM Liberec nebylo jisté. Ze seznamu plánovaných akcí dokonce vypadl a stálo nás nemalé úsilí jej vrátit zpátky. Nakonec všechno dobře dopadlo a naše botanická zahrada se od července loňského roku pyšní skleníkem, který ji mohou ostatní tuzemské botanické zahrady jen tiše závidět.

Ráda bych poděkovala všem, kteří pomohli projekt připravit a uskutečnit – řediteli Studničkovi, úředníkům z odboru rozvoje libereckého magistrátu, zastupitelům města, projektantům i samotným stavbařům. Můj dík patří ovšem také občanům, kteří pro nový pavilon hlasovali v soutěži a všem návštěvníkům botanické zahrady, kteří svým zájmem potvrzují to, že naše někdejší rozhodnutí bylo správné.

Nezapomeňte, po letních prázdninách začne internetové hlasování soutěže Hvězdy Severovýchodu. Také vy můžete rozhodnout o důstojném umístění jednoho z libereckých unikátů na adrese www.hvezdyseverovychodu.cz.

Mgr. Martina Rosenbergová, zastupitelka za ČSSD, primátorka města v letech 2011 - 2014

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama