ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2015 15:53:58

PODPORA OBČANŮ MÍSTNÍM SDRUŽENÍM A HNUTÍM

PODPORA OBČANŮ MÍSTNÍM SDRUŽENÍM A HNUTÍM

Poslední doplňující volby v 22 obcích a městech byla výhra občanů, snažících se o změny v této zemi. Ve dvaceti z nich zvítězila místní hnutí a navíc s podporou více než 80% oprávněných voličů.

 Poslední doplňující volby v 22 obcích a městech byla výhra občanů, snažících se o změny v této zemi. Ve dvaceti z nich zvítězila místní hnutí a navíc s podporou více než 80% oprávněných voličů.

Ano, lidé věděli co chtějí. Věděli komu věří a proto šli k volbám dát hlas těm, které chtěli podpořit. Získali tím vedení ve svých obcích a městech, která budou konat pro své občany k jejich spokojenosti.

Jak je vidět, změny jsou možné a jdou snadno. To, co je zatím vítězstvím na komunální úrovni však brzy může přejít do úrovně celostátní a lidé dají přednost rozumu, cti a odbornosti před stranickými legitimacemi a sliby.

Dnešní stranické kluby v poslanecké sněmovně a senátu diktují, jak se bude volit a je tedy naprosto jedno, zda o projednávaném zákonu má poslanec či senátor dost informací k hlasování či ne, neboť stejně zpravidla hlasuje podle rozhodnutí vedení klubu.

Blíží se doba, kdy musí každý odpovídat za své hlasování a bude skládat účty svým voličům, kteří ho mohou odvolat v případě jejich poškozování.

Blíží se doba, kdy budou občané vyžadovat za poskytnutou mzdu kvalitní pracovní výkon všech úředníků, kterým se na mzdu skládají prostřednictvím svých daní. Za nekvalitní výkon nízkou mzdu a přeřazení na místo, na které svými schopnostmi bude úředník stačit. Pokud nebude ani tak přínosem, musí se živit sám svými dovednostmi. A dvouměsíční prázdniny? Ano, ale neplacené!

Mnoho lidí by si přálo vidět skutečně pracovat ty (né jen o práci mluvit na schůzích), kteří mluví o podnikatelích jako o parazitech. Asi by jsme se dost nasmáli. Stačilo by jim to alespoň na chléb se solí a vodu?

Bylo by dobré, aby si politici již začali vybírat povolání, které je uživí, neboť práce pro občany se bude hodnotit stejně jako jiné pracovní výkony podle vytvořené hodnoty.

Mnoho lidí již zná ekonomický model hodnot (privatismus.cz) a priority tohoto systému. Jde o nedotknutelnost vlastnictví práce, rovné a svobodné tržní prostředí, spravedlivý systém majetkové a trestní odpovědnosti i svobodné možnosti voleb.

Provinilec musí plně uhradit způsobenou škodu a trest si odpykat ve věznici, kde bude povinnost pracovat. Vězení formou hotelového pobytu „all inclussive“ bude minulostí a věznice musí státu vydělávat. Pro trestance to bude velmi dobré varování před dalším pácháním trestné činnosti.

Věřme, že si občané uvědomí, že je třeba malá hnutí sjednotit cíly, které povedou ke změnám současné legislativní džungle. Je při tom důležité podporovat jedince, kteří budou zájmy občanů prosazovat a jim se i z výsledků zpovídat.

Dokáží se OBČANÉ sjednotit v boji proti JEJICH PONIŽOVÁNÍ A OKRÁDÁNÍ?

Dokáží vytvořit lepší budoucnost prom své děti?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama