Ing. Miloš Petera

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2015 11:00:00

Kraj bude spolupracovat s Lysou nad Labem při stavbě obchvatu

Kraj bude spolupracovat s Lysou nad Labem při stavbě obchvatu

Jedná se o pokračování výstavby obchvatu města, jehož první část byla vybudována a je v provozu na silnici II/272 v úseku od mostu přes Labe až po silnici na obec Ostrou.

 Druhý úsek předpokládá pokračování obchvatu od křižovatky na Ostrou směrem k Benátkám na Jizerou. Smlouvu o spolupráci mezi krajem a městem Lysá nad Labem projednali krajští radní v pondělí 13. července. Hejtmanovi Miloši Peterovi (ČSSD) uložili smlouvu podepsat.

„Smyslem uzavření této dohody s městem je zajistit společný postup při projekční a majetkoprávní přípravě dostavby obchvatu města. Středočeský kraj ji zpracoval až do úrovně dokumentace k územnímu rozhodnutí. Nyní ji bezplatně předá městu a pověřuje ho jejím dalším rozpracováním a zajištěním projektové dokumentace ke stavebnímu povolení. Město se také musí postarat o majetkoprávní vypořádání s vlastníky pozemků pod budoucím obchvatem,“ řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD). Středočeský kraj se také ve smlouvě zavazuje, že bude finančně hradit část stavby obchvatu, jehož celkové náklady jsou předpokládány ve výši 130 milionů korun. Město pak uhradí ty části stavby, které budou spadat do jeho vlastnictví.

Středočeský kraj a Lysá nad Labem se dohodly i na společném postupu při vyhlášení veřejné zakázky na výběr nejvhodnějšího dodavatele provedení stavebních prací. „Jakmile nám město předá dokončenou projektovou dokumentaci, jsme připraveni požádat o finanční prostředky na stavbu obchvatu z dotačních titulů Evropské unie, a to v rámci programového období 2014–2020,“ dodal hejtman.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama