ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2015 15:36:27

Středočeský kraj s Prahou postaví napojení Klánovic a Šestajovic na dálnici D11

Středočeský kraj s Prahou postaví napojení Klánovic a Šestajovic na dálnici D11

Hejtman Středočeského kraje Miloš Petera (ČSSD) dnes jednal s náměstkem pro dopravu hlavního města Prahy Petrem Dolínkem (ČSSD) a starostkou městské části Praha 20 – Horní Počernice Hanou Moravcovou (Šance pro Počernice)

o vybudování napojení pražské čtvrti Klánovice a středočeské obce Šestajovice na dálnici D11.

„Obyvatele Horních Počernic jsou zatížení dopravou, jelikož přes ně projíždí řidiči z Klánovic a Šestajovic ve směru do centra Prahy. Našim cílem je ve spolupráci s hlavním městem realizovat napojení Klánovic a Šestajovic na dálnici D11, čímž by se zlepšila plynulost dopravy v této části Prahy a Středočeského kraje,“ vysvětlil hejtman Petera.

Všichni přítomní se na jednání shodli, že bude vytvořena trojstranná dohoda o spolupráci mezi Středočeským krajem, hlavním městem Praha a Ředitelstvím silnic a dálnic na tomto projektu, která bude hotová do konce července tak, aby ji mohla schválit obě zastupitelstva. Během jednání zazněla i otázka financování stavby. „Toto napojení je typickým příkladem projektu, který by mohl čerpat dotaci z programu ITI, protože se nachází na území obou našich krajů,“ připomněl hejtman Petera dotační program Integrovaných teritoriálních investic Pražské metropolitní oblasti, který předpokládá společné projekty Prahy a okolních středočeských území tvořících Pražskou metropolitní oblast.

Jakmile bude schválena dohoda o spolupráci, bude se moci začít pracovat na studii proveditelnosti, která prověří např. možnost výkupu pozemků pod budoucí komunikací. „Stavba je v tuto chvíli na úplném začátku, a pokud půjde všechno hladce, mohla být hotová v roce 2020,“ doplnil hejtman Petera.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama