Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2015 14:18:00

Podle Dienstbiera jsme pomatenci. On je zbytečný. Ať už konečně rezignuje

Podle Dienstbiera jsme pomatenci. On je zbytečný. Ať už konečně rezignuje

Vyzval jsem veřejně před celou Sněmovnou zbytečného ministra pro menšiny Dienstbiera k rezignaci. Je opravdu zbytečný.

Odpůrci radikálního islámu jsou podle Dienstbiera pomatenci - to napsal ministr pro menšiny Dienstbier o lidech, kteří letos demonstrují proti radikálnímu islámu, já jsem samozřejmě mezi nimi. Dienstbier doslova napsal toto: “Pár pomatených šiřitelů strachu na demonstraci. Strachu jako důvodu k nenávisti k libovolné skupině lidí se sebemenší odlišností. Kolektivní vina, nesnášenlivost a odsudek bez znalostí jsou zjevně v naší společnosti stále přitažlivými principy hodnocení lidí." Konec jeho citátu.

Myslím, že je to přesně naopak než pan ministr říká, jelikož právě on sám je šiřitelem kolektivní nenávisti vůči všem, kdo mají kritický názor na jeho vidění světa zpoza oken pražské kavárničky pro elitní synky. Ano, vládne tu strach, ale nikoliv z neznámého a vzdáleného, ale strach z nenávistné ideologie islámu, která umí z lidí dělat masové vrahy. Moc si přeji, aby tento strach sdíleli i muslimové na celé planetě a reformovali jejich stávající učení islámu a přetvořili ho z bojové víry na víru lásky, tolerance a míru.

Dokud teze jejich víry budou budit strach vůči jinověrcům, tak ten strach jinověrci mít budou. Ten strach není útočná reakce, ale obranná. Pokud neumí naše víry žít ve shodě a toleranci, pak je rozumné žít každý jinde. Ne proto, že by křesťané a židé neuměli žít s muslimy, ale muslimská víra bohužel nutí věřící k nadřazenosti vůči ostatním, učí zákony neslučitelné s demokratickými evropskými principy, a to je kritické ohrožení demokracie, protože demokratický stát může fungovat, jen když jeho občané sdílí základní demokratické principy. Není možné sladit zákony České republiky, které říkají, že všichni jsme si rovni a nejvyšším právem je Ústava, se zákony šaría, které říkají, že nejvyšší zákon je šaría nadřazená všemu a lidé si před Bohem a zákonem rovni nejsou.

A tento zbytečný ministr "bez práce", jehož úřad nás všechny stojí nehorázné peníze, aniž by měl jakékoliv výsledky, by měl už konečně rezignovat. Nevidím jediný přínos jeho nákladné funkce kromě přínosu pro samotného pana ministra. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama